Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hanika si v kvalifikaci v Jerezu vyjel šesté místo, Korfeil byl dvanáctý

Jerez (Španělsko) – Naprosto stejné umístění jako v kvalifikaci v Argentině si v souboji o co nejlepší postavení na startovním roštu připsali čeští jezdci Karel Hanika a Jakub Korfeil ve španělském Jerezu. První jmenovaný zajel šestý čas a odstartuje z druhé řady. Druhý z Čechů v kategorii Moto3 byl dvanáctý. Karel Abraham skončil v MotoGP dvacátý a pojede ze sedmé řady.

Karel Hanika
zdroj: ČTK/AP

Devatenáctiletý Hanika skončil šestý i v kvalifikaci na předchozí Velkou cenu Argentiny, v tamním závodu pak obsadil sedmé místo. Za nejrychlejším Fabiem Quartararem z Francie zaostal o 407 tisícin sekundy. "Jsem za druhou řadu rád, není to špatné, ale myslím, že to mohlo být i lepší, protože mám celý víkend velmi dobré tempo. Byl jsem jedním z mála jezdců, kteří svůj nejlepší čas zajeli sami (bez kontaktu se soupeři), to je pro zítřek velmi důležité," uvedl Hanika.

Kvalifikace pro něj ale skončila nešťastně, v posledním kole měl nepříjemný pád po takzvaném highsideru. "Byl to docela těžký pád, naštěstí jsem v pořádku. Bolí mě rameno a pravá noha, ale pro zítřek to není nic vážného," řekl český talent.

Abraham v královské kubatuře MotoGP nepostoupil z první části kvalifikace, v té druhé si pole position zajistil Španěl Jorge Lorenzo.

Velká cena Španělska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Jerezu - kvalifikace:

Moto3: 1. Quartararo (Fr./Honda) 1:46,791, 2. Kent (Brit./Honda) -0,120, 3. Oliveira (Portug./KTM) -0,193, ...6. Hanika -0,407, 12. Kornfeil (oba ČR/KTM) -0,737.

MotoGP: 1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:37,910, 2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,390, 3.
Iannone (It./Ducati) -0,558, ...20. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil do 2. části
kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články