Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hamiltona závody bez diváků nelákají, ale je to lepší než nic. Ricciardo čeká na trati víc chyb a kolizí

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se nemůže dočkat návratu na závodní dráhu, přesto k uvažovanému začátku šampionátu na začátku července v Rakousku vzhlíží kvůli očekávané absenci diváků se smíšenými pocity. Daniel Ricciardo je zase přesvědčen, že dlouho odkládané zahájení sezony s sebou nutně přinese chaos. Po dlouhé závodní pauze očekává jezdec Renaultu na trati více chyb a kolizí, než je obvyklé.

Lewis Hamilton
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

Nejen ve Spielbergu, ale i v dalších závodech v Evropě včetně Grand Prix v Silverstonu by se nejméně do září určitě jelo bez přítomnosti diváků.

A to si Hamilton příliš nedokáže představit. Je ale připraven se s tím naučit žít, protože především postrádá souboje na trati. "Závody jsou závody, strašně mi to chybí. Ale nevím, jak napínavé to bude pro diváky u televizí. Každopádně je to lepší než nic," konstatoval Hamilton.

"Vyvolává to ve mně pocit prázdnoty, protože diváci dělají závody. Kdekoliv na světě platí, že čím víc fanoušků, tím lepší atmosféra. Takhle tam bude velmi pusto," dodal pětatřicetiletý Hamilton.

Je nám líto, video expirovalo.
Hamilton se těžko smiřuje s možnou absencí fanoušků, ale chce hlavně závodit

Konání závodů před prázdným hledištěm přirovnal k testování. I při něm ale obvykle dorazí k okruhu (v Barceloně) alespoň nějací příznivci. "Bude to možná i horší než takový testovací den. Teď v publiku nebude vůbec nikdo a člověk uvidí ta prázdná místa, až pojede," uvedl šestinásobný světový šampion.

A i samotná první Velká cena, až a pokud se pojede, bude pro piloty představovat spíše testovací závod. Naposledy se jelo o body 1. prosince. V červenci už uplynou čtyři měsíce od doby, kdy mohli v monopostech reálně testovat na okruzích. "Nikdo z nás doteď neměl příležitost předvést potenciál našich aut. A já se na to těším," řekl Hamilton.

"Přinese to určitou formu chaosu, doufejme, že kontrolovaného," navázal na Hamiltona Ricciardo v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live.

"Nemyslím tím nutně auta. Ale všechno bude takové zarezlé, bude tam kombinace emocí, vzrušení a horlivosti," domnívá se třicetiletý Australan.

Dlouhý výpadek by podle vítěze sedmi Velkých cen mohli lépe zvládnout zkušení jezdci. "Nováčci, kteří jsou v seriálu prvním, druhým rokem, to asi pocítí výrazněji," tvrdí.

"Jsem si ale jistý, že uvidíme spoustu odvážného předjíždění, ale i toho špatně odhadnutého," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články