Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hamilton začal tréninky F1 na VC Německa nehodou

Hockenheim - Lídr letošní sezony formule 1 Lewis Hamilton zahájil trénink na Grand Prix Německa na Hockenheimringu nehodou, když poslal svůj mclaren do bariéry z pneumatik a nemohl pokračovat. Tréninkové jízdy se nevydařily ani Michaelu Schumacherovi, který byl na domácí půdě druhý nejpomalejší. Hamilton, který na Hockenheimringu vyhrál před dvěma lety, doplatil na mokrou trať a dostal smyk, po kterém narazil zadní částí vozu do ochranné bariéry a ulomil si zadní nápravu. "Jsem ve zdi. Auto je poškozeno, těžce," hlásil britský pilot do týmové vysílačky. McLaren tak přišel o možnost důkladněji testovat nové součástky na voze včetně difuzorů.

Nejrychlejším jezdcem úvodního tréninku byl Němec Adrian Sutil z Force India, před Fellipem Massou z Ferrari a Jensonem Buttonem z McLarenu.



Jedenačtyřicetiletý Schumacher se na Hockenheimring vracel po čtyřleté pauze s nadějí, že by konečně mohl od obnovení kariéry dosáhnout na stupně vítězů. Trénink tomu však příliš nenasvědčoval, pomalejší než sedminásobný mistr světa byl jen Japonec Jamamoto, pro kterého je to teprve druhý závod od roku 2007.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články