Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hamilton po vítězné kvalifikaci: Je to šok. Opravdu jsme se obávali, že budeme pomalejší

Velké překvapení a šok. Taková byla reakce Lewise Hamiltona na vítězství v kvalifikaci na VC Austrálie. Pole position přitom získal pošesté v řadě, jenže tentokrát podle vlastních slov nečekal, že jeho mercedes bude tak rychlý. Soupeře porazil on i týmový kolega Valtteri Bottas rozdílem třídy.

Je nám líto, video expirovalo.
Hamilton si vyjel v Austrálii znovu pole position

Merecedes v předsezonních testech nijak nezářil a pravidelně zaostával za rychlejšími ferrari. V kvalifikaci si však Hamilton pro pole position dojel rekordním časem 1:20,486, Bottase porazil o jednu desetinu, zatímco největší rival britského pilota v boji o titul v minulé sezoně Sebastian Vettel z Ferrari na třetím místě zaostal o sedm desetin.

"Takový rozdíl jsem opravdu nečekal. Je to pro mě šok," uvedl Hamilton. "Obávali jsme se, že jsme pomalejší. Opravdu. Ale teď už budeme autu lépe rozumět a hodně nás také posunulo nastavení, které jsme zvolili," přidal čtyřiatřicetiletý Hamilton, který v Albert Parku získal šestou pole position za sebou a osmou celkově.

Nadšení neskrýval ani Bottas, byť z druhého místa byl trochu zklamaný. "Jako Lewis jsem z našeho výkonu v šoku. Myslím, že nikoho by nenapadlo, že po tom, co jsme předvedli při testech, budeme v takové pozici. Ale tvrdě jsme na tom pracovali," prohlásil finský jezdec.

Radost měl i šéf Mercedesu Toto Wolff. "Je to neuvěřitelný pocit, ale musíme zůstat oběma nohama na zemi. Závod je dlouhý a vždycky je riziko, že se s autem něco stane," připomněl, že Hamilton navzdory šesti posledním kvalifikačním úspěchům dokázal ve Velké ceně Austrálie zvítězit jen v roce 2015. Brit má na kontě také triumf z roku 2008.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články