Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hamilton a Rosberg vystartují do Velké ceny Malajsie z první řady

Sepang (Malajsie) - S poměrně výrazným náskokem 414 tisícin vyhrál Lewis Hamilton kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie. Je tedy v ideální pozici na to, aby získal jubilejní 50. vítězství v seriálu formule 1. Druhý nejrychlejší čas zajel jeho týmový kolega a lídr průběžného pořadí Nico Rosberg.

Lewis Hamilton
zdroj: Reuters autor: Chris Wattie

"Tak fantasticky jako dneska to auto ještě v Malajsii nejelo. Užíval jsem si každé kolo," prohlásil Hamilton. Ale spokojený byl i Rosberg, třebaže se do první řady protlačil až na poslední chvíli. "Už mnohokrát jsme letos viděli, že zvítězit z druhého místa není nic nemožného," řekl německý jezdec.

V Sepangu tak může nastat další změna v čele průběžného pořadí šampionátu. Minulou Velkou cenu Singapuru vyhrál stejně jako dva předchozí závody Rosberg a vede před obhájcem titulu Hamiltonem o osm bodů. Jejich stáj si už o tomto víkendu, pět závodů před koncem sezony, může zajistit třetí titul v Poháru konstruktérů za sebou.

Do druhé řady se v neděli v 9:00 SELČ postaví oba vozy Red Bull, Nizozemec Max Verstappen byl třetí a Australan Daniel Ricciardo čtvrtý. Za nimi bude na pátém pozici stát loňský vítěz malajsijské Grand Prix Sebastian Vettel z Ferrari. "Ta ztráta nebyla nijak závratná, to je před závodem optimistické," řekl Vettel.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Sepangu:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:32,850, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,414, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,570, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,617, 5. Vettel (Něm./Ferrari) -0,734, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,782, 7. Pérez (Mex./Force India) -1,469, 8. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,639, 9. Button (Brit./McLaren) -1,668, 10. Massa (Braz./Williams) -1,821.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články