Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hahn v šampionátu tahačů Lackovi ujíždí, obhajoba titulu v ME se ztrácí

Adam Lacko se už v polovině sezony začíná smiřovat s tím, že titul mistra Evropy v závodech tahačů na okruzích neobhájí. Po čtvrtém podniku na Slovensku pilot Buggyry ztrácí na vedoucího Jochena Hahna z Německa 57 bodů. Na Slovensku zajel druhé a páté místo, na Hahna tak na Slovakiaringu ztratil dalších patnáct bodů.

Adam Lacko
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Na první místo už asi nemáme šanci. Teoreticky to sice jde, ale je to spíš pohádka. Vidíme, jak jede Jochenovi auto. Myslím si, že budeme bojovat o druhétřetí," řekl Lacko po skončení závodního víkendu. "Je na tom podobně jako my loni, kdy jsme měli štěstí a pořád jsme vyhrávali. Teď ho má on," konstatoval třiatřicetiletý závodník.  

Hahn letos kraluje ME od prvního závodu a postupně zvyšuje náskok. "Ještě se ale jako mistr Evropy necítím. Tedy jako čtyřnásobný ano, ale jako letošní ještě rozhodně ne," řekl čtyřiačtyřicetiletý německý pilot.  

Podle Lacka je hlavním důvodem Hahnovy dominance skvěle připravený kamion Iveco. "Postavil nové auto a sám říká, že takové neměl šest let. Asi se připravoval poctivě a evidentně se mu to podařilo. Štěstí ale při něm nemusí stát pořád," naznačil Lacko, že titulu se bez boje nevzdá.  

Je nám líto, video expirovalo.
Lackovi se vzdaluje obhajoba titulu v ME tahačů

Rodáka z Čeladné by ale do hry o něj vrátil jen hodně nevydařený celý závodní víkend jeho největšího soupeře. Vždy je totiž ve hře 60 bodů. "A já bych musel naplno bodovat. Jochen si jede svoje a jede hlavou," ocenil Lacko svého soka.  

Se svými výkony na Slovensku byl ale spokojený. Stejně jako v sobotu vyhrál kvalifikaci a tentokrát se mu i vydařil start. Na konci prvního kola jej ale Hahn předjel a následně odjeli závod za sebou. "My máme auto nastavené tak, že nám to v prvním, druhém kole úplně nefunguje a ideálně to začne fungovat až pak. A na konci jsme rychlejší než ostatní, což bylo vidět," uvedl Lacko a potěšilo ho, že zvýšil náskok na třetího Norberta Kisse z Maďarska na deset bodů.  

Teď se český závodník chystá na dovolenou, pak se začne připravovat na závod v Mostě, který se jede na začátku září. "Odpočinu si, ale opět tam začnu i běhat a trochu víc se připravovat, protože už budu moct. Doteď to moc nešlo," připomněl, že krátce před začátkem sezony absolvoval komplikovanou operaci slepého střeva a stále jezdí s ochranným břišním pásem.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články