Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hänninen nakročil do Mexické rallye nejrychleji

Mexiko - Ve vedení Mexické rallye je po úvodní rychlostní zkoušce Fin Juho Hänninen. Tovární jezdec Toyoty je v čele po úvodní divácké rychlostní zkoušce, která se jela v hlavním městě, a Sébastien Ogier a spol. se stejně jako James Bond ve filmu Spectre představili i na historickém náměstí Zócalo.

Juho Hänninen v Mexiku
zdroj: ČTK/EFE autor: Ulises Ruiz Basurto

Čtvrteční úvodní erzeta byla rozdělená na dvě, posádky se tak na 1570 m dlouhém úseku objevily dvakrát. Hänninen má v čele náskok 1,6 sekundy na Otta Tänaka z Estonska, třetí je ve shodném čase Brit Kris Meeke.

Lídr mistrovství světa Jari-Matti Latvala z Finska je osmý, úřadující šampion Ogier šestý.

Mexická rallye měla pokračovat sedmi měřenými úseky, ale první dva byly zrušeny. Kvůli nehodě nesouvisející se soutěží uvízly při přejezdu z metropole do tradičního centra rallye Leónu kamiony převážející soutěžní vozy a nabraly velkou ztrátu oproti harmonogramu.

Mexická rallye, třetí díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. RZ:

1. Hänninen, Lindström (Fin./Toyota Yaris WRC) 3:37,2, 2. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta WRC) -1,6, 3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3 WRC) -1,6, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20 Coupe WRC) -2,6, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20 Coupe WRC) -3,2, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta WRC) -4,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články