Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Grönholm se vrátí do světové rallye

Londýn – Dvojnásobný mistr světa v rallye Marcus Grönholm se vrátí do světového šampionátu. Někdejší jezdec továrních týmů Peugeot a Ford, v jejichž vozech vyhrál třicet soutěží, pojede dubnovou Portugalskou rallye ve voze Subaru Impreza. Vítěz MS v letech 2000 a 2002, kdy jezdil za volantem Peugeotu 206, byl během roční absence ve světovém šampionátu rallye k vidění v evropské sérii rallyecrossu. V Portugalsku nepomýšlí na vítězství, přesto jeho návrat vzbudil velkou pozornost.

"Rozhodl jsem se před několika dny," tlumočil slova 41letého Fina web Mistrovství světa v rallye. "Nebudu usilovat o vítězství, v prvních etapách chci zjistit, jak jsem rychlý ve srovnání se současnými závodníky WRC," uvedl Grönholm. Subaru, které bude Fin pilotovat, připravuje soukromý tým Prodrive, tovární tým se totiž kvůli finančním problémům v prosinci z rallye stáhnul.

Grönholm závodil ve světové rallye od roku 1989, mezi elitní závodníky se dostal o deset let později, kdy se stal továrním jezdcem Peugeotu. S jeho vozy typu 206 a 307 vyhrál 18 soutěží a dvakrát se stal světovým šampionem. V letech 2006 a 2007 byl jedničkou u Fordu. Za volantem Focusu zvítězil v dalších dvanácti závodech, v obou letech skončil v MS celkově druhý s těsným odstupem za mistrem světa Loebem.

Zdroj
Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články