Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Grand Prix na ploché dráze bude na Markétě vyprodána

Praha – Světová špička na ploché dráze zavítá opět do Prahy. V sobotu se na stadionu Markéta pojede už pojednadvacáté závod Grand Prix. Pavel Ondrašík, sportovní ředitel akce je spokojený s přípravami. "Od včerejška tam máme tým od promotéra, který staví pódia a podobně. Je vyprodáno, koupit se už dají jen místa k stání, i když máme jednu tribunu navíc."

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

A jak vidí akci závodníci? "Jet doma před tolika lidmi, v nejlepším závodě, to je motivace," popsal Matěj Kůs, i když na něho zbyla nakonec jen pozice náhradníka společně s Josefem Francem. Na trati se určitě představí Václav Milík, který se už vrátil na dráhu po zranění. "Bylo těžké dát někomu z nich divokou kartu," vysvětloval Ondrašík s tím, že výkonnost všech tří domácích jezdců je vyrovnaná.

A co by Ondrašíkovi udělalo v sobotu největší radost? "Kdyby Vašek vyhrál třeba dvě jízdy, to by bylo skvělé. Lidi to pak začne bavit a je tu skvělá atmosféra," dodal Ondrašík.

Kůs sice nemá jisté, že se v sobotu divákům představí, ale je spokojený s tím, že je stále v boji o start mezi plochodrážní elitou v Grand Prix pro příští rok. "Tohle pro mě byla priorita před sezonou, ale pak jsem si zlomil nohu," vysvětloval, že měl dlouhou pauzu. Ale o to je Kůs spokojenější, že se mu teď povedlo v dalším kvalifikačním závodě udržet naději na postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Před závodem Grand Prix ČR na ploché dráze

"Byl jsem rád, že sem se nesesypal po dvou zkažených jízdách a dokázal jsem se zvednout a postoupit v rozjezdu o poslední postupové místo - vyhrál jsem o pár centimetrů," vzpomínal spokojeně závodník, který bude muset s nohou po sezoně ještě na další operaci nohy.

Pořadatelé si letos musejí vystačit s poloviční dotací od státu oproti dosavadní částce 1,5 milionu korun. Původně přitom žádali od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) naopak navýšení příspěvku na 2,5 milionu na akci. Stát nicméně snížil podporu organizátorům jen na 750 tisíc korun a podle Ondrašíka to může ohrozit konání dalších ročníků.  

"Rozhodnutí ministerstva pro nás bylo velkou a hodně studenou sprchou," dodal šéf závodu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články