Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Graffiti z motoristické historie oživilo starý Masarykův okruh v Brně

Staré depo Masarykova okruhu v Brně dostalo novou a důstojnou tvář. Více než sto metrů dlouhé graffiti totiž ozdobilo zeď u depa, kde se psala motoristická historie od roku 1930 do roku 1986. Křtu se vedle autorů výtvarného díla Pavla Beneše a Jakuba Nemčeka zúčastnili nejen představitelé Brna, ale i pamětníci, kteří na jednom z nejslavnějších okruhů ve střední Evropě závodili v minulém století.

Křest graffiti připomínajícího závodní historii Brna
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Na betonových zdech tak znovu vynikly motivy automobilů a motocyklů této éry. "Cítím se tu jako doma, vždyť jsem zde prožil řadu krásných závodů. Rád se do Brna vracím a vážím si faktu, že toto dílo vzniklo," prohlásil bývalý motocyklový závodník Peter Baláž.

Při slavnostním křtu nebyly k vidění jen grafické výtvory, ale i skutečné automobily a motocykly. Zájem přihlížejících budil mimo jiné vůz z produkce brněnské Zbrojovky z roku 1930, jenž v Brně závodil při prvním ročníku Velké ceny. Podobný zájem byl i o Jawu 350, na které si na stupně vítězů při mistrovství světa dojel František Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Starý Masarykův okruh zdobí nové graffiti

"Jsem hrozně rád, že se tato náročná akce podařila dotáhnout do zdárného konce. Je to úžasné umělecké dílo a starému okruhu dává výraznou přidanou hodnotu pro pořádání dalších akcí vzpomínkového charakteru," řekl při křtu jeden z iniciátorů projektu Vladimír Koudelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články