Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Graffiti z motoristické historie oživilo starý Masarykův okruh v Brně

Staré depo Masarykova okruhu v Brně dostalo novou a důstojnou tvář. Více než sto metrů dlouhé graffiti totiž ozdobilo zeď u depa, kde se psala motoristická historie od roku 1930 do roku 1986. Křtu se vedle autorů výtvarného díla Pavla Beneše a Jakuba Nemčeka zúčastnili nejen představitelé Brna, ale i pamětníci, kteří na jednom z nejslavnějších okruhů ve střední Evropě závodili v minulém století.

Křest graffiti připomínajícího závodní historii Brna
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Na betonových zdech tak znovu vynikly motivy automobilů a motocyklů této éry. "Cítím se tu jako doma, vždyť jsem zde prožil řadu krásných závodů. Rád se do Brna vracím a vážím si faktu, že toto dílo vzniklo," prohlásil bývalý motocyklový závodník Peter Baláž.

Při slavnostním křtu nebyly k vidění jen grafické výtvory, ale i skutečné automobily a motocykly. Zájem přihlížejících budil mimo jiné vůz z produkce brněnské Zbrojovky z roku 1930, jenž v Brně závodil při prvním ročníku Velké ceny. Podobný zájem byl i o Jawu 350, na které si na stupně vítězů při mistrovství světa dojel František Šťastný.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Starý Masarykův okruh zdobí nové graffiti

"Jsem hrozně rád, že se tato náročná akce podařila dotáhnout do zdárného konce. Je to úžasné umělecké dílo a starému okruhu dává výraznou přidanou hodnotu pro pořádání dalších akcí vzpomínkového charakteru," řekl při křtu jeden z iniciátorů projektu Vladimír Koudelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články