Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fyzička a jídelníček, nastínil Pech, proč mu to letos na domácích silnicích jezdilo nejlépe

Václav Pech se v letošní sezoně stal poosmé šampionem domácích silnic. Byl to specifický rok, mnoho závodů se neodjelo. Pech v pořadu Svět motorů speciál nastínil, proč byl letos rychlejší než hlavní soupeř Jan Kopecký. Velkou roli sehrála intenzivní fyzická příprava i upravený jídelníček.

Václav Pech s Petrem Uhlem
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Před sezonou měli s Janem Kopeckým po sedmi titulech. Po skončení zvláštního roku má Pech ve své garáži o jednu trofej více. "Od začátku roku jsme se intenzivně věnoval fyzické přípravě i jídelníčku. Za dvacet let jsem takhle připravený nebyl," popsal Pech možný důvod, proč letos uspěl.

O svém největším letošním úspěchu má jasno. "Vyhráli jsme Rallye Bohemia v jámě lvové, domově škodovky, asi po čtrnácti letech," popisuje Pech, z čeho měl v letošní nejisté sezoně velkou radost.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů speciál: Václav Pech

Bohužel, mnoho následujících závodů se už kvůli pandemii nemoci covid-19 nepodařilo uskutečnit. Například Rallye Bohemia už se nejela. "Termín mohli přenechat Klatovským, takže se Rallye Šumava bývala mohla odjet. To je ta největší škoda," lituje Pech, že se nemohl představit fanouškům ve svém domovském prostředí.

Kvitoval však, že se na domácích zkouškách mohly představit i zahraniční hvězdy. Zakonzervovanost domácího prostředí podle něj nikomu nesvědčí. "Konkurenci jen vítám, pro fanoušky to je atraktivnější," zamýšlí se domácí šampion, který v příštím roce bude chtít přidat další titul, v pořadí už devátý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články