Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fulín zopakoval v evropském seriálu cestovních vozů loňský výsledek, skončil druhý

Imola (Itálie) – Český automobilový jezdec Petr Fulín obsadil stejně jako před rokem v konečném hodnocení Evropského poháru cestovních vozů (ETCC) druhé místo. O možný triumf přišel pilot vozu Seat Leon až během závěru posledního závodu v Imole, který sice vyhrál, ale celkově jej vzhledem k vyššímu počtu lepších umístění porazil Kris Richard ze Švýcarska. 

Petr Fulín
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Před závěrečným podnikem na tom byli Fulín a Richard bodově shodně. Český pilot nejprve vyhrál kvalifikaci, v prvním závodě nicméně dojel až čtvrtý a poté mu k zisku titulu nestačilo ani vítězství v závěrečné jízdě. Richard totiž dojel i díky týmové režii druhý.

"Co říct k výsledkům, jsem lidsky zklamaný. Kvůli rozhodnutí komisařů na Slovensku a v Portugalsku jsme museli bojovat až do posledního závodu. Před startem prvního testu v Imole nás navíc zaskočilo rozhodnutí zpomalit seaty vyšší světlou výškou, takže naše příprava nastavení byla rázem k ničemu. Více než výkony na trati rozhodovala politika, strategie a režie," uvedl Fulík a poukázal na sporné tresty od komisařů během sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Fulín obsadil v hodnocení ETCC druhé místo

I přesto však až do konce bojoval o celkové vítězství, jenže v závěru posledního závodu pustil Richarda před sebe Fin Aku Pellinen a Švýcar získal stejně jako Fulín 109 bodů. V soupeřův prospěch rozhodlo nakonec více druhých míst, výher měli oba rivalové na kontě stejně.

"Rozhodnutí, která učinili ostatní, ovlivnit nemůžeme. Život je krátký, a tak se budeme raději dívat na to, co nám dal," dodal Fulín smířeně.

V Evropském poháru startoval i druhý český pilot Tomáš Korený a ve slabší kategorii Super 1600 obsadil celkově čtvrté místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články