Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fulín je znovu nejlepším jezdcem v Evropě

Pergusa (Itálie) - Petr Fulín je po roce opět nejlepším jezdcem v evropském seriálu cestovních vozů. Za volantem BMW 320 vyhrál plzeňský závodník v závěrečném dílu seriálu v Perguse na Sicílii obě klání, celkově jich v sezoně ovládl sedm z deseti a pokaždé stál na stupních vítězů.

Je nám líto, video expirovalo.
Fulín je po roce opět mistrem Evropy

"V první řadě bych chtěl poděkovat všem členům týmu za skvělou sezonu. Prakticky všechno fungovalo, jak mělo, a navzdory omezenému rozpočtu a snaze šetřit vůz se nám podařilo obhájit titul," uvedl Fulín. "Celkově byla letošní sezona z říše snů, kromě bezchybného výkonu v ETCC jsem si i vyzkoušel závod mistrovství světa, ve kterém jsem vyhrál svou kategorii, a mohl se tak postavit na stupně vítězů se Sébastienem Loebem," dodal.

Petr Fulín:

"Především si chci každý ten víkend užít. Baví mě řídit auto a pracovat s týmem. To nadřazuji nad všechno ostatní."

Už první vítězství na italské trati kolem jezera pro něj znamenalo jistotu obhajoby v kategorii S2000. Druhé místo v konečném pořadí navíc obsadil jeho týmový kolega Michal Matějovský a Češi díky tomu stejně jako loni triumfovali i v Poháru národů.

"V prvním závodě jsem jel na jistotu. Po dvou třech kolech jsem viděl, že mám náskok, a tak jsem mohl zvolnit. Druhé klání jsem si užíval, po startu jsem hned útočil a získal několik pozic, pak mě zdržel bodyček od soupeře z jiné kategorie a já musel stahovat Michalův náskok. Na druhý pokus jsem už ale první místo získal a mohl slavit další vítězství," řekl Fulín.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články