Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Francouz Loeb vyhrál již podeváté Německou rallye

Trevír - Mistr světa Francouz Sébastien Loeb vyhrál podeváté Německou rallye. Osmatřicetiletý jezdec továrního týmu Citroën porazil druhého Fina Jariho-Mattiho Latvalu z Fordu o dvě minuty a udělal další krok k devátému titulu mistra světa.
 

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

Třetí příčku na tratích v okolí Trevíru obsadil Loebův týmový kolega Mikko Hirvonen. Fin za francouzským suverénem zaostal o více než dvě a půl minuty a v průběžném pořadí na něho ztrácí 54 bodů. Do konce sezony zbývají ještě čtyři soutěže.

"Podmínky tu byly opravdu obtížné, náročné na volbu pneumatik. Ale jeli jsme dobře, jistě, bez chyb. Perfektní víkend," pochvaloval si Loeb, který vyhrál pátou rallye za sebou a v letošní sezoně už sedmou. Celkem má na kontě 74 triumfů v MS.

Německou rallye nedokončil český jezdec Martin Prokop, kterému v pátek shořelo auto. Seriál mistrovství světa pokračuje od 13. září ve Walesu.

Německá rallye, devátý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 3:41:52,4, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS) -2:00,1, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citröen DS3) -2:31,4, 4. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -3:24,4, 5. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Mini John Cooper) -9:10,4, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Škoda Fabia S2000) -9:50,8, ...Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS) nedokončili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články