Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Franc je českým mistrem na ploché dráze

Praha - Mistrem republiky na ploché dráze se stal Josef Franc. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa na dlouhé ploché dráze vyhrál v domácím prostředí v Praze na Markétě všech pět jízd finálového večera. Šampionát se konal pod hlavičkou Českého svazu motocyklového sportu (ČSMS), chyběli v něm například nejlepší Čech z nedělní Zlaté přilby Aleš Dryml nebo jeho bratr Lukáš.

Závody motocyklů
zdroj: ČT24

Patnáct stovek diváků nadchl především Francův souboj s dalším jezdcem pořádajícího AK Markéta Matějem Kůsem. Nový domácí mistr ho pro sebe rozhodl až v nájezdu do poslední zatáčky.

"V neděli jsem chtěl uspět na Zlaté přilbě, ale nepovedlo se to a dost mě to nahecovalo. Souboj s Matějem byl hodně těsný, v prachu jsem sledoval jeho přední kolo, abychom se netrefili, a najednou jsem byl před ním," uvedl třiatřicetiletý Franc k rozhodujícímu okamžiku celého závodu.

Překvapením večera byl slovinský jezdec Maks Gregoric, který jel v Praze poprvé v životě. V dodatkové jízdě prohrál boj o bronzovou medaili s Václavem Milíkem, který jezdí s podporou reprezentačního střediska v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články