Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Formule 1 by se příští rok mohla vrátit do Mexika

Monza - Závody formule 1 by se v příští sezoně mohly poprvé od roku 1992 vrátit do Mexika. Hlavní město severoamerické země se dostalo do prvního návrhu kalendáře příštího ročníku mistrovství světa, kde naopak stále chybí závod v americkém New Jersey, jehož premiéra byla odložena již letos.

Formule 1
zdroj: Isifa/EPA

Návrh seznamu Velkých cen mají od promotéra F1 Bernieho Ecclestonea zatím k dispozici televizní společnosti a týmy. Na konci září se o jeho definitivní podobě bude hlasovat na schůzce Světové rady Mezinárodní automobilové federace FIA.

V úvahách je zatím 21 závodů, ale nakonec se zřejmě nepojede buď v Mexiku, ruském Soči, nebo Koreji. V tomto ročníku se totiž MS skládá z 19 Velkých cen a většina stájí zejména kvůli psychickému tlaku na mechaniky a inženýry u toho chce zůstat. Aktuální kalendář na příští rok by překonal rekord, v jednom roce se dosud jelo maximálně dvacetkrát.

Šampionát příští rok nepřivítá Indie, která se podle dřívějších informací může vrátit v roce 2015. Po jedenácti letech by se naopak měli dočkat domácího závodu fanoušci v Rakousku.

Předběžný návrh programu mistrovství světa formule 1 pro rok 2014 (některý ze závodů označených hvězdičkou bude pravděpodobně v definitivní verzi kalendáře chybět):

16. března: Austrálie, 23. března: Malajsie, 4. dubna: Čína, 13. dubna: Korea*, 27. dubna: Bahrajn, 11. května: Španělsko, 25. května: Monako, 8. června: Kanada, 22. června: Rakousko, 6. července: Velká Británie, 20. července: Německo, 27. července: Maďarsko, 24. srpna: Belgie, 7. září: Itálie, 21. září: Singapur, 5. října: Japonsko, 19. října: Rusko*, 26. října: Spojené arabské emiráty, 9. listopadu: Mexiko*, 16. listopadu: USA, 30. listopadu: Brazílie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články