Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finské šotolině vládl Estonec Tänak, v čele MS zůstal devátý Neuville

Finskou rallye vyhrál estonský jezdec Ott Tänak s toyotou, druhého Nora Madse Östberga porazil o více než půl minuty. V čele seriálu zůstal po osmi odjetých závodech Belgičan Thierry Neuville, který skončil až devátý. Před druhým Francouzem Sébastienem Ogierem má po dnešku náskok 21 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Finskou rallye vyhrál Tänak, v čele MS zůstal Neuville

Tänak na rychlých šotolinových tratích v okolí Jyväskylä dominoval a připsal si druhý letošní a celkově čtvrtý triumf. Mezi něj a druhého továrního jezdce Toyoty Fina Jariho-Mattiho Latvalu na třetím místě se těsně vklínil Östbergův citroën. Obhájce loňského prvenství Fin Esapekka Lappi  nedokončil.

"Nemohu si stěžovat, byl to perfektní víkend. První den byl náročný, ale pak už jsme jen navyšovali náskok," řekl Tänak. "Co se týče celkového pořadí, uvidíme, jak dopadneme," dodal Estonec, jenž si pojistil průběžné třetí místo.

Vítěz posledních pěti šampionátů Ogier si polepšil o dvě příčky na konečné páté místo a stáhl Neuvillův náskok v průběžném hodnocení MS o šest bodů. Belgičan, jenž ovládl dvě předchozí rallye, si připsal nejhorší letošní výsledek.

Výsledky Finské rallye:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:35:18,1, 2. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -32,7, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -35,5, 4. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -1:35,6, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -2:15,0, 6. Suninen, Markkula (Fin./Ford Fiesta) -2:19,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články