Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ferrari věnovalo novou formuli Itálii

Maranello (Itálie) - Stáj Ferrari dnes v Maranellu jako první z účastníků mistrovství světa představila vůz na novou sezonu, se kterým se chce ve formuli 1 vrátit na světový trůn. Monopost nese označení F150 jako symbol výročí 150 let od sjednocení Itálie, které domovská země týmu v tomto roce oslaví. Nová formule ponese národní symboly. Zadní přítlačné křídlo má na zadní straně podobu italské vlajky, zeleno-bílo-červená trikolora s nápisem "1861 - 2011" zdobí i postranní aerodynamické prvky vozu.

"Vůz F150 byl vyvinut k jedinému cíli. K jakému, to je tak prosté, až se úplně zdráhám to vyslovit," prohlásil při slavnostní prezentaci šéf týmu Stefano Domenicali těsně před tím, než piloti Fernando Alonso a Felipe Massa strhli z formule rudou plachtu. "Doufám, že tohle auto je stejně silné jako krásné. Je výsledkem tvrdé práce. Jsme připraveni a maximálně motivováni," řekl Alonso, dvojnásobný světový šampion, kterému vloni premiérový titul v barvách Ferrari těsně unikl.

Luca di Montezemolo, prezident Ferrari:

"Je to poprvé, co jsme naše auto věnovali Itálii. Věřím, že nám to přinese štěstí."

Ferrari vloni až do posledního závodu bojovalo o titul, který pro něj naposledy vyhrál v roce 2007 Kimi Räikkönen. Ale v závěrečném Grand Prix v Abú Zabí lídr šampionátu Alonso po taktické chybě dojel až sedmý a mistrem světa se stal Sebastian Vettel z Red Bullu.

"Už nesmíme na loňský rok myslet a zlobit se kvůli tomu. To, že jsme prohráli mistrovství světa v posledním závodě, ukazuje na to, že jsme na vysoké úrovni," řekl Montezemolo. "Posílili jsme se, kde bylo třeba, noví lidé přinesli čerstvou krev," dodal.

Ferrari má nového šéfa strategie v Neilu Martinovi z Red Bullu, vrchní inženýr Chris Dyer byl už v minulém roce nahrazen Patem Fryem z McLarenu.

Ferrari F150
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Ferrari press office
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články