Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ferrari představilo novou formuli, cílem pro další sezonu je titul

Maranello (Itálie) – Ukončit nadvládu Mercedesu a po osmi letech získat pro Ferrari titul. To jsou plány jezdců stáje z Maranella Sebastiana Vettela a Kimi Räikkönena po představení nového monopostu s označením SF 16-H. Vůz je do značné míry podobný loňskému modelu, na první pohled má jen zkrácenou a mírně vyvýšenou přední část.

Sebastian Vettel
zdroj: ČTK/PA/ autor: David Davies

"S tímhle autem můžeme dosáhnout a také dosáhneme velkých cílů," řekl Räikkönen. "Ano, má to být vítězné auto," přidal šéf týmu Maurizio Arrivabene a stanovil nejvyšší cíl. "Loni bylo cílem alespoň třikrát vyhrát, to se povedlo. Letos musíme trochu přitlačit, takže je to titul. Víme, že konkurence je silná a nedopřála si zimní spánek, ale pro mě osobně by bylo velkým zklamáním, kdybychom s tímhle autem nebyli schopni mercedesy trvale porážet," uvedl Arrivabene.

Ferrari čeká na titul od roku 2007, kdy jej získal při předchozím angažmá Räikkönen, o rok později ještě stáj vyhrála Pohár konstruktérů, od té doby zaostává. Konkurenční Mercedes dominoval posledním dvěma sezonám, v nichž vyhrál 32 z 38 závodů, Ferrari naproti tomu jen tři a všechny vloni zásluhou Vettela.

"Loni jsme zaznamenali velký pokrok a doufáme, že tohle auto bude dalším krokem k tomu, abychom byli opravdu konkurenceschopní," řekl technický ředitel James Ellison. "Vytvořili jsme v posledních letech mnoho ferrari, ale tohle je rozhodně to nejlepší," konstatoval vrchní designer Simone Resta.

Na pilotech teď bude, aby optimistická slova potvrdili na trati. Také se hned po prezentaci vydali na cestu do Barcelony, kde se v příštím týdnu uskuteční první oficiální testy. "V pondělí večer už budeme moci říct mnohem víc než jen to, že to auto je pěkné," řekl oproti ostatním trochu rezervovanější Vettel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články