Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fejfar bude v Přerově hájit vedení v autokrosovém ME

Přerov - Český jezdec Václav Fejfar bude v domácím prostředí o víkendu hájit vedení v průběžném pořadí autokrosového mistrovství Evropy. Sedmý závod devítidílného seriálu se uskuteční v Přerově a Fejfar se na start postaví jako lídr kategorie Touring Autocross. Na svého hlavního soka Maďara Tomase Káraie má však náskok jen šesti bodů.

Autokros
zdroj: ČT4

"Rozhodnuto ještě nic není. Musím hlavně zachovat chladnou hlavu a potřebný klid. Snažím se z toho nenervovat, z toho pak člověk dělá chyby. Jako třeba loni v Přerově, kdy jsem předčasně odstartoval a důležité body byly pryč," uvedl Fejfar pro MF Dnes.

Do čela ME se dostal před týdnem v Maďarsku, kde na Káraiově domácí trati vyhrál. "Nejel jsem tam jen proti Káraiovi, ale i proti dalším čtyřem maďarským jezdcům, kteří se mu snažili pomáhat. Byl to hodně těžký závod, proto si toho vítězství hodně cením," řekl Fejfar.

Před rokem byl nejúspěšnějším Čechem v Přerovské rokli Ondřej Musil, který ovládl závod kategorie Buggy 1600. Ve slabších buginách má i letos nejlepší výchozí pozici z domácích jezdců, v průběžném pořadí je třetí s odstupem třinácti bodů na vedoucího Johna Lagodnyho z Lucemburska. Reálně je ale jeho odstup od prvního místa menší, neboť letos se v ME škrtá jeden výsledek a Musilovým nejhorším ziskem je bod z francouzského St. Martinu. Lagodny zatím pomyslně škrtá jedenáct bodů z lotyšské Bausky.

V královské kategorii Super Buggy se může obhajobě titulu přiblížit Němec Bernd Stubbe, který má v čele ME náskok sedmnácti bodů na druhého Petra Bartoše. Do hry o titul by ještě rád promluvil i průběžně třetí Petr Turek, který ale letos v kontinentálním šampionátu stále čeká na první vítězství.

Průběžné pořadí ME:

Super Buggy: 1. Stubbe (Něm./Volvo) 99 b., 2. P. Bartoš (ČR/Ford) 72, 3. Turek (ČR/BMW) 70, ...5. Hanák (ČR/Ford) 67, 6. Keřka (ČR/Tatra) 58, 10. Hošek (ČR/Mitsubishi) 29, 12. V. Štětina (ČR/Nissan) 26, 14. Staněk 20, 15. J. Štětina (oba ČR/Audi) 19.

Buggy 1600: 1. Lagodny (Luc./Ford) 89, 2. Anacleto (Fr./Suzuki) 77, 3. Musil (ČR/Vauxhall) 76, ...6. Pospíšilík (ČR/Škoda) 54, 8. Nosálek (ČR/Škoda) 43, 10. Sekanina (ČR/Suzuki) 42, 12. M. Zeman (ČR/Opel) 35, 13. Jordák (ČR/Ford) 33.

Touring Autocross: 1. Fejfar (ČR/Škoda Fabia) 90, 2. Kárai (Maď./Škoda Fabia) 84, 3. Koršunov (Rus./Ford Fiesta) 74, ...5. Brožek (ČR/Ford Focus) 60, 6. J. Bartoš (ČR/Škoda Fabia) 59, 7. Greguška (ČR/Mitsubishi Lancer) 52.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články