Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fejfar a Fulín mají opět po roce Zlatý volant

Praha - Jen dva automobiloví závodníci dokázali obhájit loňská vítězství v anketě Zlatý volant. Stejně jako před rokem cenu pro nejlepšího jezdce své kategorie získali autokrosař Václav Fejfar a Petr Fulín, jenž opět ovládl závody na okruzích. Další tři hlavní kategorie mají nové či staronové vítěze, ke změně došlo i ve Zlatých řidítkách. Cenu pro nejlepšího motocyklového jezdce převzal freestylový motokrosař Libor Podmol.

Fulínovi k obhajobě vítězství ve 38. ročníku ankety, která byla dnes vyhlášena v pražském Top hotelu, pomohl triumf v Evropském poháru cestovních vozů ETCC. Autokrosař Fejfar, letošní kontinentální vicemistr v kategorii Touring autokross, anketu ovládl už počtvrté za sebou.

Čtyřleté kralování Jana Kopeckého v kategorii rallye se podařilo ukončit Martinu Prokopovi. Jediný český pravidelný účastník seriálu mistrovství světa se tak vrátil na pomyslný trůn po pěti letech. Uspěl i jeho spolujezdec Jan Tománek.

Králem vrchů byl korunován pátý v ME v kategorii II Miloš Beneš. Jediným nováčkem mezi letošními premianty byl motokárista Adam Kout, jenž se může pochlubit druhou příčkou v evropském šampionátu třídy Superkart.

Cenu Elišky Junkové pro nejúspěšnější ženu převzala Gabriela Sajlerová (11. v ME v závodech do vrchu v kategorii II a vítězka Dámského poháru). Pro Cenu Jiřího Sedláře určenou nejlepšímu jezdci do 23 let si na pódium přišel talentovaný autokrosař Filip Šmíd.

Laureátem Ceny Františka Šťastného za zásluhy o motocyklový sport byl vyhlášen Květoslav Mašita, v jehož sbírce je mj. deset titulů mistra Evropy v enduru a šestinásobné vítězství ve Světové trofeji při Šestidenní. Sedmašedesátiletý Mašita byl v listopadu jako první Čech uveden mezi Legendy Mezinárodní motocyklové federace.

Je nám líto, video expirovalo.
Těsný rallyový souboj o zlatý volant
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články