Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Favority vystřílely ze hry defekty, a tak Tureckou rallye vyhrál nakonec Evans

I ze čtvrté příčky před poslední etapou slavil první místo. Tureckou rallye nečekaně vyhrál Elfyn Evans s toyotou a po druhém vítězství v sezoně se stal novým lídrem mistrovství světa. Jednatřicetiletý britský pilot vybojoval druhý triumf v sezoně a třetí v kariéře, i když do poslední etapy vstupoval s minutovou ztrátou na vedoucího Thierryho Neuvillea.

Brit Elfyn Evans na Turecké rallye
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Belgičana v hyundai ale hned v první rychlostní zkoušce třetího dne postihl defekt a totéž potkalo i Francouze Sébastiena Loeba a Sébastiena Ogiera, kteří spolu po sobotě bojovali s totožnou ztrátou o druhé místo. Evans se rázem posunul do čela s více než třičtvrtěminutovým náskokem a ve zbylých třech testech už prvenství udržel.

"Byl to těžký víkend a včera odpoledne jsme si říkali, že na vítězství už nemáme šanci. Člověk někdy potřebuje jít trošku štěstí naproti, i když takhle vyhrát není úplně nejsladší vítězství. Ale Turecká rallye už je taková a i tak mám radost," řekl Evans.

Ve zbytku dne včetně speciálně bodované závěrečné power stage byl jasně nejrychlejším jezdcem Neuville, ale pětinásobnému vicemistrovi světa to stačilo už jen na posun z průběžně třetího místa na druhé. "Mám pocit, že jsme si tu zasloužili víc. Doufal jsem v lepší výsledek, ale měli jsme ráno smůlu. Ale je skvělé být zpátky na stupních vítězů," řekl Neuville, který letos vyhrál úvodní Rallye Monte Carlo, ale v dalších třech byl nejlépe šestý.

Je nám líto, video expirovalo.
Evans dojel Tureckou rallye bez problémů a slavil

Třetí skončil Loeb, zatímco Ogier soutěž nedokončil. Obhájce loňského vítězství přepustil slavnému krajanovi bronzovou pozici v předposlední zkoušce, v níž s přehřátým motorem odstoupil. Po prvním výpadku v sezoně nyní ztrácí na druhém místě 18 bodů na Evanse, který letos ještě neskončil hůře než čtvrtý a těží z vyrovnaných výkonů i spolehlivého auta.

Naproti tomu druhý velký nezdar po nulovém zisku v Monte Carlu potkal obhájce titulu Otta Tänaka z Estonska, který v Turecku nedokončil sobotní etapu kvůli poruše řízení. Na finále se ještě na trať vrátil a po penalizacích obsadil až 17. místo, ale získal alespoň čtyři body za druhý čas v power stage.

Dva závody před koncem nicméně zaostává na třetím místě průběžného pořadí o 27 bodů za Evansem a jeho vyhlídky na obhajobu titulu jsou mizivé. MS bude pokračovat o druhém říjnovém víkendu Italskou rallye na Sardinii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články