Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Favorit Pech počtvrté vyhrál Rallye Šumava Klatovy

Klatovy - Favorizovaný Václav Pech obhájil prvenství na Rallye Šumava Klatovy, ovládl tak i třetí závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích a upevnil si suverénní vedení v seriálu. Na Klatovsku a Vimpersku zvítězil Pech už počtvrté a vyrovnal rekordní počet triumfů Lea Pavlíka. Úřadující český šampion vyhrál s náskokem minuty a 13 sekund na Miroslava Jakeše. Ten byl druhý za Pechem i v předchozí Rallye Český Krumlov.

Pech s vozem Mini John Cooper vedl od druhé z celkových 13 rychlostních zkoušek, k pátečním třem nejrychlejším časům dnes přidal dalších pět a o jeho triumfu nebylo pochyb. Třetí Roman Odložilík ještě v závěru atakoval Jakešovu pozici a po triumfu v poslední erzetě jej od stříbra dělilo osm sekund.

"Jsme spokojení, jen ta jízda je jiná než v Krumlově. Víc to tu klouže, je tu víc lesklých asfaltů, takže si na to musíme dávat větší pozor. Není to tedy tak hezké svezení jako v Krumlově, ale jinak je všechno v pohodě," uvedl Pech.

Druhé místo uspokojilo i Jakeše, jenž již před startem prohlásil, že jeho cílem je alespoň na jedné rychlostní zkoušce porazit Pecha. A to se mu podařilo hned v páteční úvodní divácké supererzetě. "Takže jsme měli víceméně splněno," smál se hned poté Jakeš.

Ve druhé etapě se přesto chtěl pokusit zaútočit na Pecha a zabojovat o vítězství, hned ráno ale chyboval, trefil betonový sloupek a ztratit přes 30 sekund. "Všechno se tím vyřešilo samo," uvedl Jakeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články