Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zrušte sprinty, větší šanci vyhrát máte ve Vegas v kasinu, řekl Verstappen

Má dva tituly mistra světa ve formuli jedna a snahy zvýšit zájem o formuli 1 zařazením sprintů do víkendového programu mu nesedí. Max Verstappen volá po jejich zrušení. Pilot Red Bullu to prohlásil po sobotním zkráceném závodě v Baku. "Není to opravdové závodění, jen hektika," tvrdí šampion.

"Prostě to celé zrušte," řekl na tiskové konferenci Verstappen, který je fanouškem tradičního závodního víkendu se sobotní kvalifikací a nedělním závodem. "Měli bychom se vrátit k tomu, jak to bylo dřív," dodal.

"Spíš než na experimenty s uměle vytvořenou zábavou by se formule měla zaměřit na to, aby všechny týmy měly šanci zvítězit. O to by nám mělo jít na prvním místě," přidal šampion z let 2021 a 2022, jenž ve sprintu v Baku dojel třetí.

Verstappen je přesvědčený, že sprinty fanouškům extra zábavu nenabídnou. "Jasně, je to hektika, ale není to opravdové závodění. Spíš je to loterie. Myslím, že větší šanci na výhru máte ve Vegas v kasinu," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Pérez byl ve sprintu v Baku nejrychlejší

"Tohle je jen show. Samozřejmě i ta je důležitá, ale lepší by bylo, kdyby všechny vozy byly vyrovnané. Takhle to vypadá jako fotbalový zápas, ve kterém vedete 3:0 a najednou někdo řekne: A teď začínáme od 0:0," uvedl.

Vedení formule 1 zavedlo sprinty před dvěma lety a v této sezoně jich je v kalendáři šest. Na Velké ceně Ázerbájdžánu se sprint jel poprvé jako samostatný závod.

Sprinty dosud rozhodovaly i o postavení na startu v hlavním závodě, v Baku se však jelo podle nového formátu. Kvalifikace na nedělní Velkou cenu se uskutečnila už v pátek, zatímco kvalifikace sprintu se jela v sobotu před závodem.

"Abych řekl pravdu, tohle mě nebavilo. Mám radši, když je jedna kvalifikace, do které dáte úplně všechno," uvedl Verstappen. "Takže pátek jsem si užil, ale v sobotu jsem si říkal: Bože, další kvalifikace," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články