Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zraněný Kubica chce už za měsíc usednout za volant

Monza (Itálie) - Pilot formule 1 Robert Kubica se už za měsíc chystá znovu usednout za volant. BBC to prozradil jeho manažer Daniele Morelli. Polský závodník chce v simulátoru nebo přímo na okruhu vyzkoušet, co mu dovolí ruka, o kterou málem přišel po únorové nehodě v rallye. "V říjnu si podle našeho názoru nasadí helmu, aby ukázal, co všechno už zvládne. Je důležité, aby začal jezdit, nezáleží jestli v simulátoru, nebo přímo v kokpitu," uvedl manažer.

Kubica podstoupil před dvěma týdny poslední plánovanou operaci, při níž mu lékaři obnovili úplnou pohyblivost lokte. Přesto stáj Renault očekávala jeho návrat až během příštího roku. "Robert se dostal do poslední fáze léčby. Příroda ještě musí zapracovat, ale jinak už před námi není žádná překážka," domnívá se Morelli.

Do závodů F1 by se polský jezdec měl vrátit v následující sezoně. "Renault nám dal záruky, že pro Roberta bude v týmu místo. A dosud máme stále jejich plnou podporu. Nechtěl bych ale, aby závodil v Brazílii," vyloučil Morelli myšlenky, že by Kubica měl naskočit už do poslední Velké ceny probíhající sezony v listopadu v Jižní Americe.

Šestadvacetiletý Kubica havaroval začátkem února při regionální rallye Ronde di Andora v Itálii a málem přišel o pravou ruku. V nemocnici strávil dva měsíce a podrobil se pěti operacím, aby byla obnovena funkce předloktí a svalů v lokti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články