Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vettel dává vale Red Bullu a nejspíš se upíše Ferrari

Suzuka – Formuli 1 čeká velký přestup. Úřadující šampion a čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel po sezoně opustí Red Bull a podle spekulací zamíří do Ferrari. "Sebastian Vettel nám sdělil, že na konci sezony 2014 Red Bull opustí," uvedl rakouským tým, který spolu s Vettelem poslední čtyři roky slavil mistrovský titul i triumf v Poháru konstruktérů. 

Sebastian Vettel
zdroj: ZUMA autor: James Gasperotti

Podle různých zdrojů Vettel vystřídá ve Ferrari Španěla Fernanda Alonsa, který prý přejde do McLarenu. "Ferrari mu zjevně učinilo velmi atraktivní nabídku," prohlásil Horner na Vettelovu adresu. Sám jezdec však tvrzení, že má namířeno do Ferrari, nepotvrdil.

Německý pilot ujistil, že se s Red Bullem rozchází v přátelství. "(Tým) neudělal nic špatně. Nemá to ani nic společného s výsledky, i když nejsou takové, jaké jsme čekali," řekl úřadující šampion. Letos se Red Bullu zdaleka nedaří tak jako v předcházejících sezonách, kdy s Vettelem za volantem kraloval šampionátu čtyři roky po sobě, v této sezoně seriálu formule 1 ale dominují Mercedesy.

Vettel letos nevybojoval ani jediné vítězství a navíc výsledkově zaostává za týmovým kolegou Danielem Ricciardem. Od chvíle, kdy Vettel přišel před pěti lety do Red Bullu, přitom vyhrál 38 Grand Prix a v roce 2010 se stal nejmladším mistrem světa v historii F1. Letos byl ale nejlépe druhý před dvěma týdny v Singapuru.

"Před ničím neutíkám. Někdy člověk prostě potřebuje v životě něco nového. A když se naskytne příležitost, je potřeba se jí chopit," komentoval nečekané rozhodnutí pro server auto-motor-und-sport.de. V kokpitu Red Bullu Vettela nahradí dvacetiletý ruský závodník Daniil Kvjat z týmu Toro Rosso.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články