Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Verstappen se omluvil za nevybíravá slova ke komisařům, s penalizací ale nesouhlasí

Nizozemský jezdec formule 1 Max Verstappen se omluvil za kritiku závodních komisařů po Velké ceně USA. Nadále si stojí za tím, že pětisekundová penalizace za vyjetí z dráhy v souboji s Kimim Räikkönenem, která ho připravila o třetí místo, byla špatným rozhodnutím. Uznal však, že měl volit jiná slova.

Max Verstappen
zdroj: ČTK/ZUMA/Hoch Zwei

"Tyhle hloupé verdikty zabíjejí sport. Doufám, že fanouškům se to nebude líbit a příští rok nepřijdou," řekl po závodu v Austinu dvacetiletý pilot Red Bullu a jednoho z komisařů v televizním rozhovoru označil za idiota.

Podle agentury Reuters tím nejspíš mířil na Australana Garryho Connellyho. "Mluvil jsem v emocích. Vím, že jsem použil nevhodné výrazy. Nebyly namířené proti nikomu konkrétnímu," uvedl Verstappen před Velkou cenou Mexika.

"Rozhodně jsem nechtěl nikoho urazit. Doufám, že to můžeme hodit za hlavu a užít si tenhle závodní víkend," dodal šestý muž průběžného pořadí mistrovství světa, kterého po Grand Prix USA vyzval k omluvě závodní ředitel F1 Charlie Whiting.

Britský funkcionář zároveň uvedl, že rozhodnutí komisařů bylo jednomyslné, a odmítl, že by Connelly měl na Verstappena spadeno. "Znám Garryho moc dobře a čestnějšího a zásadovějšího člověka byste těžko hledali," uvedl Whiting. K námitkám, že mimo dráhu vyjeli v Austinu i jiní piloti, ale trest nedostali, dodal, že ti nezískali na rozdíl od Verstappena žádnou výhodu.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články