Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

V Singapuru odstartuje z pole position Hamilton

Singapur - Kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 vyhrál stejně jako před dvěma týdny v Monze britský pilot Lewis Hamilton z McLarenu. Mistr světa z roku 2008 bude mít v neděli dobrou šanci zaútočit na druhé vítězství za sebou - pod světly v Singapuru v uplynulých třech letech pokaždé vyhráli jezdci startující z pole position.

Díky Hamiltonovi získal McLaren už čtvrté kvalifikační vítězství v řadě, což se této britské stáji podařilo naposledy v roce 1999. Druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa Hamilton se postaral o tři výhry, zbylou pole position přidal ve Spa jeho krajan Jenson Button, jenž byl dnes čtvrtý. Hamiltona v první řadě na roštu doplní překvapivě Venezuelan Pastor Maldonado s williamsem, jenž na sedmadvacetiletého Brita ztratil téměř půl sekundy.

Zklamáním skončila kvalifikace pro mistra světa z předchozích dvou let Sebastiana Vettela. Německý pilot Red Bullu zajel v Singapuru nejrychlejší čas ve všech třech trénincích, na startu ale bude až třetí. "Jsem zklamaný. Když není člověk v rozhodujícím momentu na špici, jsou tréninkové výsledky úplně fuk," řekl Vettel. "Sami nechápeme, proč jsem ten poslední krok neudělal. Ale i třetí místo je solidní výchozí pozice. Auto máme dobré, možné je všechno," dodal. 

Hamilton mohl být naopak naprosto spokojený. "Sebastian tu byl zatím neuvěřitelně rychlý, tak jsem moc rád, že jsme v rozhodujícím okamžiku zajeli skvělé kolo a dostali z auta takový čas," řekl Hamilton. Z třetí řady vyjede španělský lídr šampionátu Fernando Alonso z Ferrari, jenž obsadil páté místo. Třetí muž průběžného pořadí MS Fin Kimi Räikkönen na lotusu byl až dvanáctý.

Kvalifikace na Velkou cenu Singapuru:

1. Hamilton (Brit./McLaren) 1:46,362, 2. Maldonado (Venez./Williams) 1:46,804, 3. Vettel (Něm./Red Bull) 1:46,905, 4. Button (Brit./McLaren) 1:46,939, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 1:47,216, 6. Di Resta (Brit./Force India) 1:47,241, 7. Webber (Austr./Red Bull) 1:47,475, 8. Grosjean (Fr./Lotus) 1:47,788, 9. Schumacher, 10. Rosberg (oba Něm./Mercedes) oba bez času.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články