Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Testovací pilotku De Villotaovou propustili z nemocnice

Madrid - Španělská testovací pilotka formule 1 María De Villotaová, která utrpěla při havárii v Anglii vážné zranění hlavy a přišla o pravé oko, byla tři týdny po nehodě propuštěna z nemocnice v Madridu. Představitelé madridské kliniky uvedli, že členku týmu Marussia pustili do domácího ošetřování v "dobrém celkovém stavu."

María de Villotaová
zdroj: Getty Images autor: Mark Thompson

Dcera někdejšího pilota F1 Emilia de Villoty si odbyla premiéru v monopostu královské třídy loni v srpnu díky nabídce Renaultu. Letos na jaře ji angažovala Marussia. 3. července usedla za volant monopostu MR-01 vůbec poprvé a testovací jízdy nezvládla.

Zraněná pilotka se ve španělské metropoli podrobila plastické operaci a během šesti dnů hospitalizace se o ni starali specialisté na oči a mozek. "Budou monitorovat její pokroky, protože bude muset čas od času docházet na kliniku," uvedli lékaři.

K nehodě dvaatřicetileté De Villotaové došlo na letišti v anglickém Duxfordu, když její vůz při návratu do boxů nečekaně zrychlil a pilotka narazila v úrovni hlavy do nákladní rampy týmového kamionu. Po havárii byla v ohrožení života, nemusela se však podrobit operaci mozku. Do minulého týdne byla hospitalizována v Anglii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články