Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stroll se po karanténě vrátí v Portimau do kokpitu. Jsem ve skvělé kondici, řekl

Po zdravotních problémech před Velkou cenu Eifelu na Nürburgringu před jedenácti dny měl pilot formule 1 Lance Stroll pozitivní test na koronavirus. Jednadvacetiletý Kanaďan z týmu Racing Point se po domácí karanténě cítí už zcela zdráv a plánuje absolvovat koncem tohoto týdne další závod mistrovství světa v Portugalsku.

Jezdec Racing Pointu Lance Stroll
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Antonin Vincent

"Přijel jsem na Nürburgring po negativních testech v rámci tradičního předzávodního testování. V sobotu ráno mi ale bylo zle, hlavně od žaludku, tak jsem se izoloval a nešel do paddocku. V neděli brzy ráno jsem odletěl domů a pak šel na covidové testy. V pondělí přišel pozitivní výsledek," oznámil Stroll.

Na konci července se nakazil koronavirem jeho týmový kolega Mexičan Sergio Pérez. Přišel o oba srpnové závody v Silverstonu, kde jej nahradil stejně jako Strolla na Nürburgringu německý jezdec Nico Hülkenberg.

Stroll prodělal covid s mírnými příznaky a v pondělí měl negativní test. Počítá proto s tím, že v Portimau od pátečních tréninků znovu usedne do kokpitu.

"Cítím se už stoprocentně fit a ve skvělé kondici. Nemůžu se dočkat, až budu zpátky s týmem a závodit v Portugalsku," dodal pilot, jemuž v pořadí šampionátu patří po jedenácti Velkých cenách z plánovaných sedmnácti 9. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články