Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schumachera stála kolize s mentorem Vettelem první body ve formuli 1

Mick Schumacher měl v neděli v Miami ve své 26. Velké ceně kariéry dobrou šanci na zisk premiérových bodů ve formuli 1, ale kvůli havárii v závěru o ni přišel. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera se propadl mimo bodovaná umístění po kolizi s německým krajanem a mentorem Sebastianem Vettelem.

Je nám líto, video expirovalo.
Verstappen předčil v Miami obě ferrari

Třiadvacetiletý Schumacher ztratil naději na body čtyři celá kola před koncem premiérové Grand Prix Miami.

V 53. okruhu na deváté pozici se mladý pilot Haasu pokusil v pravotočivé zatáčce zevnitř Vettela předjet a při následné kolizi oba poničili své vozy. Po návštěvě depa dojel Schumacher poslední patnáctý, Vettel nedokončil a byl klasifikován sedmnáctý.

"Samozřejmě je škoda, že jsme se dostali do kontaktu a pro nás oba závod skončil bez bodů. Jsem zklamaný za Micka i za sebe, protože jsme měli dobrou šanci na body," uvedl čtyřnásobný šampion Vettel, jenž má v této sezoně dosud na kontě čtyři body z dubnové Imoly.

"Měl jsem pocit, že jsem v té zatáčce vepředu. Když jsem ho uviděl, už bylo pozdě a došlo ke srážce," dodal zkušený pilot Aston Martinu.

Pozávodní rozbory kolize se ze strany obou jezdců obešly bez ostrých slov, což bylo vzhledem ke vztahu obou Němců očekávané.

Pro nyní čtyřiatřicetiletého Vettela byl Michael Schumacher idolem, jenž si ho navíc vzal v úvodu jeho kariéry v F1 "pod křídla". Po vstupu Micka mezi elitu v barvách týmu Haas zase Vettel podal pomocnou ruku jemu.

"Musím se podívat, jak to bylo vidět zvenku. Samozřejmě pro mě také bude dobré vědět, co si o tom myslí Seb," uvedl bezprostředně po závodě Schumacher. "Je pro mě cenný jako přítel. Ale oba jsme také závodníci," řekl o Vettelovi.

Podle jiného bývalého německého pilota F1 Ralfa Schumachera měli vinu na nehodě oba. "Mick to tam musel zkusit, ale trochu zaváhal. To nemusel, byla to jeho zatáčka," uvedl strýc mladšího z pilotů.

Vettel měl ale podle něj dávat větší pozor. "Musí se také občas kouknout do zrcátka, Mick se přece nemohl vypařit do vzduchu," řekl mladší bratr Michaela Schumachera, jenž se neobjevil na veřejnosti od vážné nehody na lyžích v prosinci roku 2013.

Premiérovou Velkou cenu Miami vyhrál nizozemský šampion Max Verstappen z Red Bullu před monackým lídrem MS Charlesem Leclercem z Ferrari.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články