Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Schumacher zůstává srdeční záležitost, ale Hamilton je v této éře nejlepší, řekl Vettel

Po roční odmlce se dostal ve formuli 1 na stupně vítězů, ale příliš pozornosti si Sebastian Vettel za tento počin po Velké ceně Turecka neužil. Vysvětlení je jasné. Vítězný Lewis Hamilton sedmým titulem mistra světa vyrovnal rekord legendárního Michaela Schumachera a podle pilota Ferrari rovněž potvrdil, že je nejlepším pilotem v současné éře F1.

Sebastian Vettel (vlevo) a Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Pětatřicetiletý Hamilton se stal nejúspěšnějším jezdcem v historii, protože je rekordmanem formule 1 i v počtu vítězství (94), v počtu pole positions (97) a umístění na stupních vítězů (163). "Řekl jsem mu, že dnešek je pro nás výjimečný, protože jsme očitými svědky historie," citovala Vettela agentura Reuters.

"Je bez pochyby nejlepším jezdcem naší éry," přidal pilot Ferrari, který dnes v Istanbulu dojel třetí. "Ale myslím, že je obtížné porovnávat jednotlivá období. Jak chcete srovnat Juana Manuela Fangia nebo Stirlinga Mosse s naší generací? To prostě nejde," přidal Vettel.

"Ale na tom nezáleží. Myslím, že každé období má jednoho nebo víc skvělých jezdců. A s ohledem na to, co dokázal, je Lewis jedním z nich," přidal Vettel, jenž šampionát ovládl v letech 2010 až 2013 v barvách Red Bullu. "Pro mě bude Michael (Schumacher) vždycky srdeční záležitost, ale co se úspěchů týče, tak je Lewis nejlepší," dodal.

Podle Vettela navíc Hamilton podal důkaz o vlastní velikosti také dnešním vítězstvím na mokré a kluzké trati. Po nevýrazné kvalifikaci mu na startu patřilo až šesté místo a v závodě to dlouho nevypadalo, že by vůbec mohl pomýšlet na stupně vítězů, natož na samotnou výhru.

"Když budeme upřímní, tak dnes to rozhodně nebyl jeho závod a stejně vyhrál," uvedl Vettel. "Opět předvedl neuvěřitelný výkon, takže všechno, co dokázal, si bez nejmenších pochyb zaslouží," prohlásil třiatřicetiletý německý pilot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články