Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Schumacher skončil kvůli nerozhodnosti, tvrdí šéf Mercedesu

Londýn - Nerozhodnost Michaela Schumachera stojí podle šéfa stáje Rosse Brawna za odchodem sedminásobného mistra světa formule 1 z Mercedesu. Legendární pilot si prý stále nebyl jist, zda chce v závodění pokračovat i v příští sezoně, a Mercedes proto angažoval Brita Lewise Hamiltona z McLarenu.

Michael Schumacher
zdroj: ISIFA/EPA

Třiačtyřicetiletý Schumacher stále nemá podle své manažerky Sabine Kehmové o budoucnosti jasno. Pokud se ale rozhodne dál závodit, může podle ní bez problémů získat angažmá jinde. Velký zájem má prý například Sauber.

"Michael si pořád nebyl jistý, co chce dělat," řekl Brawn s tím, že Schumacher nebyl schopen dát vedení stáje jasnou odpověď na otázku, zda hodlá zůstat i po skončení této sezony.

Angažování Hamiltona prý německého šampiona nezaskočilo. "Michael o tom vyjednávání věděl. Je rád, že se týmu podařilo zajistit si do budoucna tak dobrou alternativu," prohlásil Brawn.

Představitelé Mercedesu v pátek oznámili, že Schumacherova smlouva, která na konci této sezony vyprší, nebude prodloužena. Hamilton ve stáji získal kontrakt do roku 2016, jeho týmovým kolegou bude Němec Nico Rosberg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články