Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Schumacher při tréninku v Suzuce havaroval

Suzuka (Japonsko) - Němec Michael Schumacher začal jednu z posledních velkých cen v kariéře havárií. Sedminásobný mistr světa formule 1 nezvládl při druhém tréninku na japonskou Grand Prix zatáčku a po jezdecké chybě skončil v ochranné bariéře. V prvním tréninku přitom zajel s mercedesem pátý čas. Nejrychlejší byl dnes Australan Mark Webber z Red Bullu.

Michael Schumacher
zdroj: AP autor: Ross Land

Schumacher ve čtvrtek oznámil, že po této sezoně ukončí ve 43 letech definitivně kariéru. O den později se mu první tréninková jízda vydařila, ale druhý trénink pro něj skončil v zatáčce Spoon. Při úpravách nastavení monopostu dostal smyk, nesrovnal ho a rozbil svůj mercedes o bariéru z pneumatik. Z monopostu vylezl sám bez známky zranění.

O nejlepší tréninkový čas se přetahovali piloti Red Bullu a McLarenu. Nejprve byl nejrychlejší Brit Jenson Button před krajanem Lewisem Hamiltonem a Webberem, nakonec se ale radoval z nejrychlejšího času Australan.

Z vedoucí trojice jezdců průběžného pořadí MS se dařilo nejvíce dvojnásobnému šampionovi Němci Sebastienu Vettelovi z Red Bullu, který zajel třetí čas. Lídr seriálu Španěl Fernando Alonso s ferrari byl pátý. Celkově třetí Fin Kimi Räikkönen byl pozadu kvůli problémům se systémem KERS. Navíc dostal od komisařů pokutu 2 200 eur (55 000 korun) za příliš rychlou jízdu v boxech.

O pořadí na startu v nedělní velké ceně rozhodne sobotní kvalifikace od 7:00 SELČ. Loňský vítěz Button se na startovním roštu závodu posune o pět míst dozadu kvůli výměně převodovky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články