Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Šampionát F1 zavítá od příštího roku na zbrusu nový okruh v Miami

Mistrovství světa formule 1 v příštím roce rozšíří Velká cena Miami. Vedení šampionátu před startem závodu v Imole oznámilo, že s americkými organizátory podepsalo desetiletou smlouvu.

Formule 1
zdroj: ČTK/PA/ autor: James Moy

V nadcházející sezoně se tak v USA pojedou dvě Grand Prix. Závod v Miami, jehož datum zatím nebylo upřesněno, se připojí k Velké ceně USA, která se jezdí v texaském Austinu. Letošní ročník je na programu 24. října.

Miami je jedenáctým okruhem, na kterém se formule 1 v USA představí. V minulosti závody královské třídy motosportu hostilo Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix a v současnosti Austin.

Středobodem 5,41 km dlouhého okruhu bude areál stadionu Hard Rock, kde hraje domácí zápasy tým amerického fotbalu Miami Dolphins. Trať bude mít 19 zatáček, tři rovinky s nejvyšší rychlostí 320 km/h.

"USA je pro růst formule klíčovým trhem a druhým závodem ve Spojených státech ho podpoříme," uvedl výkonný ředitel formule Stefano Domenicali. "Na tvorbě trati jsme spolupracovali s předními odborníky a věříme, že fanouškům nabídneme tu nejlepší podívanou," přidal šéf Hard Rock komplexu Tom Garfinkel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články