Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sainz měl v Soči těžkou havárii, vyvázl bez zranění

Soči - Třetí trénink na Velkou cenu Ruska formule 1 předčasně ukončila vážná nehoda Španěla Carlose Sainze. Jezdec stáje Toro Rosso při nájezdu do třinácté zatáčky okruhu v Soči ztratil kontrolu nad monopostem, narazil do zdi a poté vletěl přímo do ochranné bariéry. Z nehody vyvázl bez zranění a není vyloučen jeho start v nedělním závodě.

Zničený vůz Carlose Sainze
zdroj: ČTK/AP

Jednadvacetiletý syn bývalého mistra světa v rallye opustil trať na nosítkách. Při odvozu sanitkou byl při vědomí a ukazoval palcem nahoru na znamení, že je v pořádku, což vzápětí potvrdilo vyšetření v nemocnici. "Všechno v pořádku, žádný strach. Už přemýšlím, jak přesvědčím doktory, abych mohl být zítra na startu," uvedl Sainz na Twitteru.

Krátce po havárii mohl uklidnit i svého slavného otce. "Zrovna jsme spolu mluvili. Díky bohu, je Carlos v pořádku. Ještě ho čekají další vyšetření, ale už jsem mnohem klidnější," citovala BBC rallyeového šampiona z let 1990 a 1992.

Jeho syn ve své první sezoně v F1 zatím nasbíral 12 bodů a je průběžně patnáctý. Jeho nejlepším výsledkem je osmé místo z březnové Velké ceny Malajsie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články