Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Rozhodl jsem se srdcem, řekl Hamilton o férovém gestu

Budapešť - Lewis Hamilton se ani tak neblýskl čtvrtým místem, ale málo vídaným férovým gestem. V závěru Velké ceny Maďarska před sebe pustil týmového kolegu z Mercedesu Valtteriho Bottase. Hamilton tak finskému jezdci oplatil manévr, když o pár kol dřív Bottas uvolnil cestu, aby mohl trojnásobný mistr světa zaútočit na vedoucí vozy Ferrari. To se mu nakonec nepovedlo a Sebastian Vettel dojel první a zvýšil náskok před Hamiltonem v pořadí šampionátu na 14 bodů.

Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/AP

"Chci získat šampionát čestně. Nevím, jestli se mi to někdy vrátí. Ať už v dobrém, nebo špatném," prohlásil Hamilton. "Myslím, že dnes jsem se zachoval správně," přidal dvaatřicetiletý pilot. Kdyby dojel na třetím místě, ztrácel by na vedoucího Vettela v šampionátu jedenáct bodů.

Nakonec tak neučinil i proto, že 25 kol před koncem, kdy Hamilton stahoval ztrátu na vedoucí Ferrari, ho pustil Bottas před sebe. Pětinásobný vítěz maďarské Grand Prix ale Räikkönena ani Vettela nedohnal, v posledním kole proto zvolnil, aby ho mohl o sedm sekund pomalejší Fin předjet.

Je nám líto, video expirovalo.
V Maďarsku byl nejrychlejší Vettel

"Rozhodl jsem se víc srdcem než hlavou. Mozek je spíš zabiják, protože každý bod se počítá a je to buď, a nebo. Ale srdce mi řeklo, že pustit Valtteriho je správná věc," uvedl Hamilton. "Stejně jako jemu tým řekl, aby udělal to, co má, tak stejná pravidla platí pro mě," dodal.

"Snad jsem dneska ukázal, že držím slovo a že jsem týmový hráč. Věřím, že když v životě děláte dobré věci, tak se vám to vrátí," prohlásil Hamilton.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články