Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosberg v kvalifikaci předjel Hamiltona a v Soči odstartuje z prvního místa

Soči – Druhou pole position v řadě si vyjel Nico Rosberg z Mercedesu, když ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Ruska formule 1 v Soči. Stejně jako před dvěma týdny v Japonsku se s ním do první řady postaví týmový kolega Brit Lewis Hamilton, jenž ho naposledy v Suzuce hned po startu předjel a zvítězil. 

Nico Rosberg
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

Vicemistr světa a druhý muž průběžného pořadí MS Rosberg porazil jedničku loňské i letošní sezony Hamiltona o 320 tisícin sekundy. Připsal si třetí kvalifikační vítězství v ročníku a osmnácté v kariéře.

"Moc jsme toho nenatrénovali, takže jsme museli jet trochu naslepo," připomněl Rosberg. Páteční tréninky totiž narušily nečistoty na trati a poté déšť, sobotní trénink byl zase zkrácen po nehodě Carlose Sainze. "Ale vyšlo to skvěle, cítil jsem se dobře," dodal.

Rosberg doufá, že se mu ještě podaří zdramatizovat boj o titul, v němž na Hamiltona pět závodů před koncem ztrácí 48 bodů. Brit sice udělal ve svém závěrečném kvalifikačním kole chybu, ale byl poměrně spokojen. "Myslím, že pro všechny je to těžký víkend, ale řekl bych, že jsem odvedl dobrou práci. Ani druhé místo není na této trati špatné," řekl loňský vítěz premiérové Velké ceny Ruska. 

Třetí čas zajel s odstupem 799 tisícin Fin Valtteri Bottas z Williamsu. V druhé řadě s ním bude na startu Němec Sebastian Vettel ve ferrari. Kvalifikace se nezúčastnil španělský pilot Carlos Sainz z týmu Toro Rosso, jenž měl těžkou havárii v dopoledním tréninku. Z nehody vyvázl nezraněn, ale stráví noc na pozorování v nemocnici.

Kvalifikace na Velkou cenu Ruska:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:37,113, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,320, 3. Bottas (Fin./Williams) -0,799, 4. Vettel (Něm./Ferrari) -0,852, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,235, 6. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,546, 7. Pérez (Mex./Force India) -1,578, 8. Grosjean (Fr./Lotus) -1,674, 9. Verstappen (Niz./Toro Rosso) -1,811, 10. Ricciardo (Austr./Red Bull) -2,615. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články