Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ricciardo po sezoně v McLarenu skončí. Stáj ho vyplatí ze zbytku smlouvy

Měl opci na působení v McLarenu i pro rok 2023, ale pilot formule 1 Daniel Ricciardo už v další sezoně v oranžových barvách jezdit nebude. Britský tým se třiatřicetiletého Australana rozhodl ze zbytku smlouvy vyplatit. Podle agentury AP tým zaplatil za předčasné ukončení kontraktu 15 milionů dolarů (373 milionů korun).

Daniel Ricciardo
zdroj: ČTK/DPA/ autor: HOCH ZWEI

O Ricciardově odchodu z týmu se spekulovalo už delší dobu. Rodák z Perthu sice loni v Monze zajistil McLarenu první vítěznou Grand Prix od roku 2012, ve většině závodů ho však zastiňoval jeho kolega Lando Norris. Letos nasbíral Ricciardo v mistrovství světa jen 19 bodů (Norris 76) a v průběžném pořadí je dvanáctý.

Očekává se, že Ricciardo má v McLarenu uvolnit místo jednadvacetiletému krajanovi Oscaru Piastrimu. Talentovaný šampion formule 2 odmítl prodloužit smlouvu s týmem Alpine, kde byl rezervním jezdcem a měl být nástupcem odcházejícího Fernanda Alonsa.

Jeden z nejpopulárnějších jezdců v současné F1 Ricciardo jezdí za McLaren od loňska. Předtím závodil v týmech Toro Rosso, HRT, Renault a Red Bull, v jehož barvách během pětiletého působení skončil v celkovém pořadí šampionátu dvakrát třetí. Na kontě má osm vítězných Velkých cen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články