Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Red Bull ukázal monopost, který má nasměrovat Vettela za obhajobou

Milton Keynes (Británie) – Red Bull by si rád připsal čtvrtý triumf ve Formuli 1 a v řadě a pomoci by mu k tomu měl nový monopost s označením RB9. Zbrusu nový model představil trojnásobný světový šampion Sebastian Vettel z Německa a jeho australský kolega Mark Webber.

Nový monopost Reb Bullu RB
zdroj: ČTK/AP

Jeho monopost si na rozdíl od některých konkurentů ponechal svůj "zlomený nos", ovšem nově s takzvaným "panelem cudnosti", který zakryl trochu nevzhlednou přední část vozu. "Jsem z toho nadšený. Teď musíme zjistit, jestli funguje tak dobře, jak vypadá," uvedl Vettel při dnešní prezentaci v sídle týmu v Milton Keynes. "Všichni začínáme od nuly, bude to těžký boj. Lidé toho od Red Bullu hodně očekávají, ale ještě víc toho čekáme my od sebe," dodal německý mistr světa.

Monopost RB9 si odbude debut v úterý v Jerezu s Webberem za volantem. "Už se nemůžu úterka dočkat. Jezdím v Adrianových autech už léta, takže jim mohu věřit," uvedl Australan, jenž je v týmu sedmým rokem.

Vettel sice loni získal titul s náskokem pouhých tří bodů před Španělem Fernandem Alonsem, přesto z něj tři tituly za sebou dělají favorita i pro letošní rok. "Že bych ale usiloval o světovou nadvládu? Jsem sice Němec, ale to jsem já neřekl. Nemám knírek," rozesmál pětadvacetiletý šampion hosty prezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články