Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ralf Schumacher: Myslel jsem si, že budu ve formuli 1 úspěšnější

Ralf Schumacher, bratr slavnějšího Michaela, se stejně jako jeho sourozenec proháněl dlouhá léta v kokpitu formule 1. Celkem dosáhl na šest vítězství ve velkých cenách a 27 pódiových umístění. I když na své úspěchy pořád rád vzpomíná, návrat do závodního monopostu ve svých 43 letech prý už neplánuje.

Ralf Schumacher
zdroj: ČT sport

"Na to jsem moc starý," odpovídá. "Musím říct, že jsem jeden z těch závodníků, kteří řekli dobře, skončil jsem relativně brzo, ale svůj život jsem strávil v závodních autech a závodění potřebuje mladé lidi. A spousta mladých talentovaných lidí přišla, takže já jsem skončil, abych jim udělal místo," říká Schumacher.

Na druhou stranu přiznává, že v motorsportu nyní panuje větší konkurence než za jeho časů a je složitější se prosadit. "Těžko se to srovnává. Je větší zájem o motorsport, než byl před třiceti lety, kdy jsem začínal. Je víc talentovaných jezdců. Také se toho mnohem víc ví o autech a o šasích, takže je to teď všechno profesionálnější. Takže ano, je to teď asi těžší se prosadit," přiznává.

Ralf odstartoval svou kariéru ve formuli jedna v roce 1997 ve stáji Jordan, prvního triumfu se však dočkal až v roce 2001 ve velké ceně San Marina. "Musím říct, že jsem na svoje první vítězství čekal docela dlouho. Věřil jsem, že budu ve své kariéře ještě úspěšnější, ale ve formuli 1 musíte mít štěstí. Být ve správném voze ve správnou chvíli. Měli jsme vždycky dobrý tým, ale nikdy jsme neměli takové štěstí, abychom byli úplně na špičce," lituje Schumacher.

Rád také vzpomíná na velkou cenu Kanady z téhož roku, kde dosáhl na své druhé vítězství, a kde navíc na druhém místě dojel jeho bratr Michael. Poprvé v historii se tak stalo, aby ve formuli 1 na prvních dvou místech skončili sourozenci. "Bylo to krásné být na stupních spolu a ta party potom, ta byla ještě lepší," směje se Ralf.

Je nám líto, video expirovalo.
Ralf Schumacher: Na návrat už nemyslím
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články