Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Räikkönen vymění Ferrari za Sauber. V rudém monopostu ho nahradí Leclerc

Působení Kimiho Räikkönena u Ferrari se po pěti letech blíží ke konci. Finský jezdec se s italskou stájí rozloučí po sezoně, kdy mu vyprší smlouva. V seriálu formule 1 bude ale pokračovat, když další dva ročníky stráví v Sauberu. Opačným směrem zamíří dvacetiletý monacký jezdec Charles Leclerc, který letos ve švýcarském týmu v F1 debutoval.

Kimi Räikkönen
zdroj: Reuters autor: Max Rossi

O odchodu osmatřicetiletého exmistra světa z Ferrari se v posledních dnech spekulovalo a italská stáj jej nyní potvrdila. Räikkönen současně oznámil, že svoji další budoucnost v královské automobilové třídě spojí s týmem Sauber, ve kterém v roce 2001 vstoupil do mistrovství světa.

Räikkönen závodí v rudých barvách Ferrari od roku 2014. Ve svém druhém angažmá nedosáhl coby týmový kolega Němce Sebastiana Vettela na vítězství, nejlépe byl opakovaně druhý a celkově dvakrát čtvrtý. Soutěžním jezdcem Ferrari byl i v letech 2007 až 2009 a tehdy hned v prvním roce spolupráce získal svůj jediný titul v kariéře. Ferrari od té doby jezdeckého šampiona nemělo.

Právě v Sauberu Räikkönen debutoval ve formuli 1. Později jezdil i za McLaren, s nímž byl dvakrát vicemistrem světa, a po návratu z dvouletého působení v MS v rallye také za Lotus. Právě v Lotusu slavil v roce 2013 také zatím svoje poslední vítězství v F1, dohromady dvacáté.

V této sezoně patří Räikkönenovi průběžně třetí místo. Byl letos už třikrát druhý, naposledy v minulém závodě v Monze. Proti jeho odchodu v minulých dnech protestovali fanoušci Ferrari a v petici nashromáždili přes 70 tisíc podpisů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články