Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tréninky na výroční závod v Silverstonu patřily Mercedesu

Mercedes ovládl tréninky na Velkou cenu k 70. výročí formule 1. Zatímco dopoledne patřilo Valtterimu Bottasovi, odpoledne byl nejrychlejší šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton a pořadí si tak oba stájoví kolegové prohodili.

Valtteri Bottas
zdroj: ČTK/AP

Mercedes ovládl všechny čtyři závody v dosavadním průběhu koronavirem zkrácené sezony a nadvládu mistrovská stáj potvrdila i tentokrát. Hamilton, který vyhrál poslední tři Velké ceny a vede průběžné pořadí šampionátu o třicet bodů před Bottasem, zaznamenal nejrychlejší čas dne výkonem 1:25,606 a týmového kolegu porazil o 176 tisícin.

Přes osm desetin ztratili třetí Daniel Ricciardo z Renaultu, čtvrtý Charles Leclerc z Ferrari i pátý Lance Stroll z Racing Pointu. Šestý skončil Nico Hülkenberg, který stejně jako minulý týden nahradil Sergia Péreze. Mexický jezdec stáje Racing Point je stále v izolaci kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel potvrdil, že se mu zatím vůbec nedaří, a obsadil až čtrnácté místo se ztrátou 1,6 sekundy na Hamiltona. Pilot Ferrari navíc pět minut před koncem druhé části musel kvůli poškozenému motoru a úniku oleje vůz na trati odstavit a spolu s nehodou Antonia Giovinazziho z Alfy Romeo přispěl k předčasnému ukončení tréninku.

Silverstone hostí závod formule 1 znovu po týdnu, minulou neděli se na slavném okruhu uskutečnila Velká cena Británie, kterou navzdory prasklé pneumatice vyhrál Hamilton. Dva závody na stejném okruhu se v aktuálním ročníku uskutečnily na začátku sezony také ve Spielbergu.

Tréninky na Velkou cenu k 70. výročí formule 1:

První trénink: 1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:26,166, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,138, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,727, 4. Hülkenberg (Něm./Racing Point) -0,776, 5. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,896, 6. Albon (Thaj./Red Bull) -1,114.

Druhý trénink: 1. Hamilton 1:25,606, 2. Bottas -0,176, 3. Ricciardo (Austr./Renault) -0,815, 4. Verstappen -0,831, 5. Stroll (Kan./Racing Point) -0,895, 6. Hülkenberg -1,140.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články