Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Překročili jsme hranici, kterou nesmíme. Je to ale i štěstí, řekl šéf Ferrari o nehodě Vettela a Leclerca

Vztah mezi týmovými kolegy Sebastianem Vettelem a Charlesem Leclercem je už delší dobu napjatý a Velká cena Brazílie ho moc nevylepšila. Spíše naopak. Jezdci Ferrari se srazili, což pro oba znamenalo konec. A v boxech bylo dusno. Podle šéfa italské stáje Mattii Binotta jezdci překročili hranici, ale incident bere i jako štěstí.

Vozy Ferrari během Velké ceny Brazílie
zdroj: ČTK/DPA/ autor: HOCH ZWEI

K incidentu mezi jezdci Ferrari došlo v závěru závodu na okruhu Interlagos poté, co Leclerc předjel Vettela. Čtyřnásobný mistr světa se pokusil na rovince vrátit na čtvrté místo, ale mezi oběma vozy došlo ke kontaktu a pro oba závod skončil. V týmu z Maranella navíc v probíhající sezoně nešlo o první konflikt mezi piloty.

"Nejsem tady od toho, abych na někoho házel vinu. A není to ani o tom, jestli ho dokážeme zvládnout. Jsem tady od toho, abych zjistil, kde se stala chyba, a zařídil, aby se už neopakovala," řekl Binotto.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazilskou Grand Prix ovládl Verstappen

"Musíme si vyjasnit, co je hloupé a co ne, kde je hranice, kterou už nesmíme překročit," přidal Binotto. "Došlo k nehodě, takže něco bylo špatně. Oba mohli závodit a bylo jen na nich, jak moc budou riskovat. Ale hranice rizika byla překročena," prohlásil italský funkcionář.

Binotto je také přesvědčený, že i navzdory několika sporům mohou Vettel s Leclercem za Ferrari společně jezdit i v příští sezoně. "Myslím, že je luxusní mít dva velmi dobré jezdce. Jsou si navzájem motivací," uvedl. "Dokonce si myslím, že to, co se stalo, můžeme brát jako štěstí, protože budeme mít možnost se z toho poučit pro nadcházející sezonu," dodal.

Pro Ferrari ale nedělní incident znamená, že Vettel velmi pravděpodobně připravil Leclerca o třetí místo v konečném pořadí mistrovství světa. Na to se totiž díky vítězství v Brazílii posunul Max Verstappen z Red Bullu, na kterého monacký pilot před posledním závodem v Abú Dhabí ztrácí jedenáct bodů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články