Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Potvrzeno. Räikkönen se vrací do Ferrari

Maranello (Itálie) - Avizovaný návrat finského pilota Kimiho Räikkönena do stáje formule 1 Ferrari je potvrzený. Do italského týmu, s nímž získal v roce 2007 titul mistra světa, přejde z Lotusu po této sezoně. Smlouvu třiatřicetiletý Fin podepsal na dva roky a nahradí Brazilce Felipeho Massu, který již v úterý odchod z Ferrari potvrdil.

Vítězný Kimi Räikkönen v cíli Velké ceny Abú Zabí
zdroj: AP autor: Luca Bruno

"Jsem potěšen, že mohu Kimiho přivítat zpět do týmu, s kterým získal světový titul," uvedl šéf Ferrari Stefano Domenicali. "Vypadal, že je mimořádně nadšený z toho, že se vrací do Maranella, a je odhodlaný ujmout se práce, která tu na něho čeká," dodal.

Räikkönen vytvoří ve stáji z Maranella dvojici s dalším bývalým šampionem Fernandem Alonsem a společně by chtěli ukončit kralování Němce Sebastiana Vettela z Red Bullu. V rudých vozech Ferrari finský jezdec s přezdívkou "Iceman" jezdil už v letech 2007 až 2009, přičemž před čtyřmi lety na podzim právě Alonsovi uvolnil místo.

Rodák z Espoo se pak dva roky věnoval rallye, vyzkoušel si i sérii NASCAR a testoval vůz pro vytrvalostní závody Le Mans Series. Vloni se do seriálu F1 vrátil v barvách Lotusu, kde mu na konci sezony vyprší smlouva.

Nyní je ale, jak se zdá, stará rivalita zapomenuta. "Jsem rád, že se vracím do Maranella, kde jsem strávil tři fantastické roky," prohlásil Räikkönen. "K Ferrari mě váže spousta vzpomínek. Nemohu se už dočkat spolupráce s Fernandem, mimořádným pilotem, abychom zajistili týmu úspěchy, které si zaslouží," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články