Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pilot formule 1 Stroll v Kataru neudržel nervy a jeho chování řeší FIA

Nejen jezdit rychle, ale také se chovat podle pravidel musejí piloti formule 1. Ne všem se to vždycky daří, a proto se Mezinárodní automobilová federace FIA zabývá chováním pilota Lance Strolla při víkendové Velké ceně Kataru. Organizace oznámila, že kanadský pilot už absolvoval pohovor "kvůli možnému porušení pravidel, zásad a postupů FIA".

Lance Stroll
zdroj: Reuters autor: Caroline Chia

Stroll v Kataru už během neúspěšné kvalifikace ztratil kontrolu nad svým jednáním. Po vyřazení hned v první části soubojů o umístění na startu vyhodil po zaparkování v boxech z vozu volant a televizní záběry jej poté zachytily, jak při opouštění garáže zlostně strčil do vlastního fyzioterapeuta Henryho Howea.

Při povinných rozhovorech zjevně rozladěný Kanaďan odpovídal stroze jen několika slovy, načež vymezený prostor opustil. Po hlavním závodě pro změnu kritizoval komisaře kvůli obdrženým penalizacím za opakované výjezdy z trati, po nichž klesl z devátého na nebodované jedenácté místo.

Čtyřiadvacetiletému Strollovi patří v pořadí mistrovství světa desáté místo s 47 body, ale v posledních pěti závodech vyšel naprázdno. V interním duelu jasně prohrává se zkušeným Fernandem Alonsem, který je se 183 body celkově čtvrtý. Strollovo místo by v týmu ale nemělo být ohroženo, protože jeho otec Lawrence Stroll je majitelem stáje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články