Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Občas můžete tenhle sport nenávidět, řekl zklamaný Verstappen

Smíšené pocity měl po Grand Prix Ázerbájdžánu Max Verstappen. Jezdec týmu Red Bull přišel kvůli defektu čtyři kola před koncem o vedení a zdálo se, že ho v celkovém pořadí šampionátu formule 1 předstihne jeho velký rival Lewis Hamilton. Jenže také slavný Brit, který titul obhajuje, v závěru chyboval, dojel mimo body a mladý Nizozemec proto dál drží v čele čtyřbodový náskok.

Zklamaný Max Verstappen
zdroj: Reuters autor: Maxim Shemetov

"Být tak blízko cíli, výhře a nakonec odstoupit kvůli prasklé pneumatice je velmi frustrující. Jsem z toho zklamaný a je to velká škoda. Občas můžete tenhle sport nenávidět, ale za pár hodin se z toho zase seberete a je to dobré," řekl na oficiálních stránkách F1 Verstappen.

Třiadvacetiletý Nizozemec se dostal do vedení také díky rychlé zastávce v boxech, kterou jeho mechanici stihli za 1,9 vteřiny. Vedení držel i po následném restartu závodu, kdy havaroval po defektu jeho soupeř Lance Stroll z Aston Martinu. Jenže v závěru doplatil na stejný problém i on a poprvé v sezoně závod nedokončil. V okamžiku nehody mohl mít Verstappen na tachometru přes 300 km/h.

"Do té doby to byl skvělý den. Auto bylo ve formě, já se vyrovnal se vším, co se za mnou dělo, a držel jsem pohodlné vedení. Zdálo se to na snadné vítězství. Jenže ve sportu nemáte nikdy nic jistého," přiznal Verstappen s tím, že do té doby necítil na voze žádné náznaky problému. "Je to škoda, protože jsme ztratili šanci zvýšit náskok. Víme, že až se vrátíme na jiné okruhy, bude Mercedes zase silný, takže je smůla, že jsme jim víc neodskočili," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
GP Azerbájdžánu formule 1 vyhrál Pérez

Po vystoupení z auta naštvaně šermoval rukama a zlostí nakopl i pneumatiku. Jeho rivalu Hamiltonovi v tu chvíli stačilo dojet na druhém a klidně i horším místě, aby ho předstihl ve vedení v průběžném pořadí MS. Jenže světový šampion z Mercedesu se při restartu nevyvaroval chyby, při vjezdu do první zatáčky probrzdil a skončil až patnáctý. Díky tomu Verstappen dál vede.

"Nakonec jsme měli lehce štěstí a díky Lewisově chybě stále vedeme mistrovství. Pořád však nejsme v pozici, ve které jsme chtěli být. Opravdu jsem si to chtěl tento víkend zajet sám a zvýšit náskok v čele," uvedl Verstappen.

Ten pak byl alespoň v závěru rád, že měl za sebou týmového kolegu Sergia Péreze, který závod v Baku vyhrál. "Alespoň to mě těší. Mohli jsme tu urvat double, nicméně vidět ho takhle šťastného mě také těší. Je to skvělý týmový parťák a udělal dnes dobrou práci. Zasloužil si to," dodal Verstappen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články