Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Myslím, že Hamilton se už do F1 nevrátí, řekl Ecclestone a odhaduje Britovu další cestu

Okolo budoucnosti Lewise Hamiltona je nadále nejasno. Názor bývalého šéfa seriálu formule 1 Bernieho Ecclestona však fanouškům hvězdného Brita příliš radosti neudělá. Dle něj sedminásobný mistr světa po kontroverzním závěru uplynulé sezony ukončí kariéru. Brzy sedmatřicetiletý jezdec přišel o rekordní osmý titul poté, co ho v posledním kole závěrečné Grand Prix Abú Dhabí předjel jeho rival Nizozemec Max Verstappen.

Je nám líto, video expirovalo.
Kontroverzní závěr ročníku F1, Mercedes protestuje

"Nevím to, ale myslím, že se nevrátí. Jeho zklamání je příliš velké a je to pochopitelné. Má sedm titulů jako Michael Schumacher a by bylo na čase, aby se pustil do svého snu a začal podnikat v módě," řekl Ecclestone v rozhovoru pro švýcarský list Blick.

S Hamiltonem, jenž má v týmu Mercedes smlouvu ještě na dva roky, od závodu v Abú Dhabí, který se jel 12. prosince, ještě nemluvil. "Před pár dny jsem se bavil s jeho otcem. Bylo mi hned jasné, že mi k budoucnosti svého syna nic neřekne. Takže jsme si povídali o byznysu," uvedl jednadevadesátiletý Brit, dřívější dlouholetý promotér F1, který její vedení opustil před pěti lety.

Ještě pět kol před koncem závodu v Abú Dhabí měl Hamilton před Verstappenem náskok jedenácti sekund a mířil za titulem. Po havárii Nicholase Latifiho a vyjetí safety caru však nizozemský pilot nasadil novou sadu pneumatik a díky řadě kontroverzních rozhodnutí ředitelství závodu se dostal za Hamiltona, kterého v závěrečném kole předjel. Mercedes se svými protesty po závodě neuspěl.

"V posledních kolech se toho hodně pokazilo. Ředitel závodu Masi si mohl ušetřit dost potíží, kdyby po Latifiho havárii okamžitě zastavil závod s červenou vlajkou. Pak by poslední tři kola bylo superfinále mezi Maxem a Lewisem," míní Ecclestone.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články