Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Místo Melbourne Sáchir. Podle Strolla odstartuje formule 1 v Bahrajnu

Tradiční úvod nové sezony mistrovství světa formule 1 se stěhuje od protinožců. Podle majitele stáje Aston Martin Lawrence Strolla Austrálii nahradí Bahrajn. Řekl to agentuře Reuters s tím, že závod v Melbourne bude podle něj přeložen na podzim a březnový začátek nového ročníku se místo toho uskuteční v Sáchiru.

Nico Rosberg
zdroj: ISIFA

O osudu Velké ceny Austrálie, která měla 21. března zahájit sezonu s rekordními 23 závody, se spekuluje už delší dobu, protože konání komplikuje povinná dvoutýdenní karanténa pro zahraniční návštěvníky. Už dříve o odložení informovala motoristická média, vedení šampionátu ani organizátoři se však zatím nevyjádřili.

Podle Strolla je už nicméně rozhodnuto a v pondělí změnu odsouhlasili zástupci stájí. "Ještě to nebylo oficiálně oznámeno, ale bude. Závod v Melbourne nebude zrušen, ale odložen a bude se tam závodit někdy na podzim. Sezona tak odstartuje v Bahrajnu," prohlásil kanadský miliardář.

Loňský ročník Velké ceny Austrálie byl kvůli koronaviru v týmu McLarenu zrušen jen několik hodin před úvodním tréninkem. Sezona poté kvůli pandemii odstartovala až v červenci a místo plánovaných 22 závodů se jich odjelo jen 17, navíc provizorně se závodilo i na okruzích, kde se formule už neobjevuje.

Podle informací agentury Reuters se také přestavitelé stájí dohodli s novým výkonným ředitelem formule 1 Stefanem Domenicalim na přesunutí předsezonních testů. Ty se tradičně konají na okruhu v Barceloně, ale nyní se uskuteční v zatím neupřesněném termínu v Bahrajnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články