Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Mercedes představil novou formuli a chce dál pokračovat v nadvládě

Kolín nad Rýnem - Den před startem prvních oficiálních testů na sezonu formule 1 představila stáj Mercedes nový vůz. Mistrovský tým tak učinil bez jakýchkoliv oficialit, jednoduše zveřejnil fotografii stříbročerného a loňskému modelu velmi podobného monopostu na Twitteru a doprovodil ji krátkým textem. "Dámy a pánové! Představujeme... MercedesBenz F1 W007 Hybrid Stříbrný šíp!"

Ilustrační foto

Světový šampion Lewis Hamilton a jeho týmový kolega Nico Rosberg se už v pátek ve formuli projeli na okruhu v Silverstonu. "A byl to skvělý pocit tam venku v novém autě," uvedl vicemistr světa Rosberg.

Stáj v přestávce pracovala na tom, aby si udržela nadvládu z posledních dvou sezon. Podle šéfa technického oddělení Paddyho Lowea bylo hlavním úkolem vysledovat slabiny a zapracovat na nich. "Zaměřili jsme se zejména na to, abychom identifikovali oblasti, ve kterých jsme byli nejslabší," konstatoval Lowe.

"A takových detailů, ve kterých bychom mohli být lepší, bylo dost. A my se chceme zlepšovat neustále. V roce 2015 bylo pár závodů, které neproběhly podle plánu, třeba Singapur. Bylo proto mnoho věcí, které jsme museli pro rok 2016 vyladit," doplnil Lowe. Mercedes v minulém roce vyhrál 16 z 19 závodů, ve dvanácti případech jeho jezdci obsadili první dvě místa.

Pouze v Singapuru a v Maďarsku chyběli piloti Mercedesu na stupních vítězů, kromě toho nezvítězili už jenom v Malajsii. Ve všech třech těchto případech vyhrál závod Němec Sebastian Vettel z konkurenčního Ferrari. Nová sezona začne 20. března v Melbourne, od pondělí jsou v Barceloně na programu první oficiální testovací jízdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články